Gå til sidens hovedinnhold

1. mai markeres i Brandbu

Artikkelen er over 4 år gammel

Tradisjonen tro blir det demonstrasjonstog og taler i Brandbu 1. mai.

1. mai i Brandbu

BRANDBU: LO Hadeland, i samarbeid med Arbeiderpartiet, SV, Rødt og Fagforbundet, åpner dagen med gudstjeneste på «Huset» i Brandbu.

Deretter går demonstrasjonstoget fra «Huset», anført av Moen musikkforening, med paroler til torget.

LES OGSÅ: En dag for kampsaker og toner

Jørund Hassel, LO-stat, er årets hovedtaler i Brandbu. Det blir appeller ved Randi Thorsen, Ap, Victoria Gaarder, Rødt, Lisbeth Fremstad Morewood, SV, internasjonal appell ved Norsk Folkehjelp og ungdomsappell ved Linda H. Simensen, AUF.

Det blir salg av vafler og kaffe ved Norsk Folkehjelp, som også har innsamling til «Folk forandrer verden – vi står sammen med folk i Palestina».

Ved dårlig vær flyttes arrangementet til «Huset».

Gratis kino

Etter torgmøtet blir det film på Brandbu Kino.

– I tiår etter tiår har 1. maikomiteen vist gratis film for barn på Huset. Dette er en god tradisjon. I år har vi en riktig godbit å by på, nemlig den Oscar-nominerte animasjonsfilmen «Løvetannbarn», skriver Stein Buan i en pressemelding på vegne av komiteen.

«Løvetannbarn» er en animasjonsfilm som regissert av Claude Barras. Filmen er basert på boka Autobiographie d'une Courgette av Gilles Paris.

NRK skriver at «filmens budskap strekker seg ut i samfunnet, og viser oss hvordan våre politiske valg og praktiske hensyn kan få katastrofale følger for dem som er mest utsatt».

Kommentarer til denne saken