Fotballspillere fester forsiktig i russetida

IKKE TULLBALL: – Vi prøver å kombinere ball og russefeiring i mai, sier Jevnakertrioen Lars Følstad (til venstre), Eirik Lismoen Andersen og Kristian Berg.

IKKE TULLBALL: – Vi prøver å kombinere ball og russefeiring i mai, sier Jevnakertrioen Lars Følstad (til venstre), Eirik Lismoen Andersen og Kristian Berg.

Artikkelen er over 5 år gammel
DEL

GRAN: Kombinasjonen russ og idrettsutøver kan bety en del tøffe valg. For trioen Lars Følstad, Eirik Lismoen Andersen og Kristian Berg betyr det at russetreffet på Lillehammer neste helg trolig ryker. Jevnaker spiller nemlig hjemmekamp mot Skårer.

Førstkommende lørdag venter Oldenborg på eget gress. Jevnaker står med null poeng etter tre kamper og er i nedrykksposisjon.

– Det er på tiden med litt feiring på banen snart, sier trioen som har spilt med og mot hverandre siden de ikke kunne knyte skolissene. Lars og Kristian på Lunner og NLG, Eirik på Harestua.

Slitsom start

– Vi tapte alltid for Lunner, men som 13-åringer ble det 4-4, erindrer Eirik. Det hører med til historien at han scoret tre. Sesongen etter ble han lagkamerat med de to andre. De er inne i sin andre sesong i Jevnaker. I fjor tok de nivået i 3. divisjon. Dette er sesongen hvor de skal vise seg fram og bli attraktive for klubber på neste nivå.
– Det har vært en slitsom sesongstart. Jeg har gått skadet (overtråkk) i 14 dager, sier Kristian Berg. Også Eirik Lismoen Andersen har vært skadet, men håper å prøve seg til helga.

Ikke alkohol dagen før kamp

Gutta er klare på at fest og fotball passer dårlig sammen.
– Det skal gå greit å kombinere russefeiring og fotball nå i mai. Dagen før kamp er alkoholfri, sier gutta.

JIF-trener frykter ikke bakfulle spillere i mai 

De er fornøyd med egen utvikling på fotballbanen, og føler at Jevnaker har vært et riktig steg på stigen.
– Vi lærer mye av rutinerte spillere som Lennart Steffensen. Han setter standarden på trening, sier Lars. På spørsmål om hvor de spiller om fem år, er alle klare på at da er det i hvert fall i 2. divisjon, forhåpentligvis høyere.
– Vi møtte Stabæk i cupen i fjor. De var sterke og raske, men ikke avskrekkende, sier gutta.
De føler at prestasjonen mot Valdres sist helg (1–3) bærer bud om at laget er i ferd med å finne seg selv.

For klubbsamarbeid

– Velg dere en spiller fra de andre lokale klubbene?
– En skadefri Fredrick Tvenge styrker alle lag, sier Lars.
– Aleksander Tanfi, sier Kristian, mens Eirik velger seg Grans Håvard S. Olsen.
– Hvis Hadeland skal få og etablere et lag i 2. divisjon må klubbene klare å samarbeide på en eller annen måte, sier den unge JIF-trioen.
 

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags