Gå til sidens hovedinnhold

4.klasse på Jaren skole hoppet inn til fylkesseier

Artikkelen er over 6 år gammel

Jubelen sto i taket da 4. klasse ved Jaren skole fikk et overraskende besøk midt i skoletimen torsdag.

JAREN: 4. klasse ved Jaren skole er nemlig den beste klassen i Oppland fylke i å hoppe tau. Hopp for hjertet er en nasjonal hoppetaukonkurranse i regi av Nasjonalforeningen for folkehelsen. Konkurransen ble i år arrangert for tiende gang, og er for alle elever ved 4.–7. trinn over hele landet.

Jublet for seier

– Hele 110.000 barn er med, det tilsvarer over halvparten av alle barneskolene i Norge. Målet er å vise at fysisk aktivitet både er morsomt og bra for helsen, forteller Bjørn Bjørnseng i Nasjonalforeningen for folkehelsen.
Det var Bjørnseng som fikk gleden av å snike seg inn i en skoletime torsdag og fortelle 4. klasse ved Jaren skole den gledelige nyheten.
– Yes!, roper alle elevene med stor jubel og hendene hevet over hodet.
Det er tydelig at dette var en jev konkurranse å vinne.
 

60 minutter hver dag

Selve hoppingen har foregått innenfor skolehverdagen siden april og elevene forteller at de har jobbet hardt for å vinne konkurransen.
– Vi har hoppet 60 minutter hver eneste dag i to uker, forteller Martine Berven Karlsen.
– Vi har ofret ganske mye. Hvert eneste friminutt har vi hoppet tau. Vi har funnet på nye hoppeleker selv og gutta har til og med droppet fotballen i friminuttene for å være med, forteller Ida Aurora Gustavsen.
 

Klassen synes det har vært morsomt å være med på en slik konkurranse.
– Det var kjempegøy å vinne. Konkurransen har gjort oss mer sammensveiset som klasse. Det er morsomt å være med på noe som alle i klassen kan ta del av, sier Sandra Røsåsen Risendal.
 

Klassetur

Klassen fikk en sjekk på 2000 kroner, nye hoppetau og frisbeer i premie. Pengepremien skal gå til klassekassa.
– Vi skal bruke pengene på en fin tur til oss selv, det synes jeg vi har fortjent, avslutter Martine Berven Karlsen.
Det var 4. klasse på Greveløkka skole i Hamar som hoppet seg helt til topps i Norge. 4. klasse ved Jaren skole kom på 1. plass i Oppland tett etterfulgt av 4. og 5. klasse ved Etnedal skole.
 

Kommentarer til denne saken