Til slutt ble det delt første plass i Innlandet på nettopp disse to klassene fra Gran kommune.

Leste over 6000 sider hver i snitt

Lesekonkurransen varte i perioden 13. september–10. desember 2021. I denne perioden leste både Moen-elevene og Sanne-elevene over 6000 sider hver i gjennomsnitt. Ifølge butikksjef hos Norli Gran, Simone Stadum, var dette over 1300 sider mer i snitt enn neste klasse i Innlandet.

Siden de to klassene fra Gran endte nesten likt i konkurransen, havnet begge på delt førsteplass.

Ble feiret med boller og saft

Formiddagen 24. mars klokka ble elevene fra Moen og Sanne invitert til premieutdeling på Norli i Gran. Her gratulerte butikksjef Simone elevene med seieren med tale og pokal, før hun bød elevene på boller og saft.

Ordfører Randi Eek Thorsen var også til stede for å gratulere de leseglade elevene.

– Jeg er skikkelig stolt av dere og alt dere har greid å lese i denne perioden. Når man blir en god leser, blir man gjerne god i andre fag også, fortalte ordføreren.

Videre spanderte hun is på vinnerne, som de fikk servert senere på dagen.

Fortsatte feiringen med pizza og lek

Fjerdeklasse-elevene fra Sanne skole hadde startet feiringen allerede før de møtte opp på Norli. De hadde nemlig fått en time med lek og moro i svømmebassenget på Gran ungdomsskole torsdag morgen.

Etter Norli-besøket samlet begge klassene seg på restauranten Mamma Mia for å spise pizza. Her var de respektive klassekassene som spanderte. Videre gikk turen til idrettsparken hvor det elevene fikk spise is og leke for å bli bedre kjent.

Moen-elevene avsluttet sin feiring med elevkveld på skolen.

– Dette ble en helt super dag for elevene i de to klassene, slår Liv Kari Melbostad fast. Hun er lærer for fjerde trinn på Sanne og var med klassen på feiringen.