Monika (25) fikk en unik jobbsjanse i 4H – hopper av studiene

JOBB I 4H: Etter lang fartstid som frivillig, har Monika Swigon fra Gran fått en spennende jobb i 4H.

JOBB I 4H: Etter lang fartstid som frivillig, har Monika Swigon fra Gran fått en spennende jobb i 4H. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

– Når tilbudet om denne jobben dukket opp, kunne jeg ikke si nei. Så da får studiene vente, sier Monika Swigon (25) om jobben som prosjektleder i 4H.

DEL

Ut fra utlysningsteksten og kravene som ble stilt i annonsen hadde Monika Swigon slått fra seg å søke jobben som Prosjektleder for organisasjonsutvikling i 4H. Selv om jobben virket veldig spennende for ei som har vokst opp i 4H og har hatt mange frivillige verv i organisasjonen.

– Jeg har jobbet frivillig og gjort det meste i både klubb, regionen, nasjonalt og internasjonalt for 4H. Men jeg var egentlig ikke kvalifisert og hadde ikke tenkt å søke. Men når jeg ble spurt av to som jobber sentralt i 4H, blant annet generalsekretæren, om jeg ikke hadde tenkt å søke, tok jeg til slutt hintet, sier 25-åringen.

LES OGSÅ:

Universitetet får vente

Etter en intervjurunde var det til slutt Monika som fikk jobben, og da kunne hun ikke si nei. Jobben var for spennende til å la den fare.

– En slik mulighet får jeg kanskje aldri igjen. Jeg hadde planer om å begynne på en master i internasjonale forhold til høsten, og dette året har jeg brukt til å forberede det. Nå blir det jobb og da får studiene vente. Universitetet ligger der senere også det, kommenterer hun.

Men drømmejobben er det ikke helt.

– Drømmejobben er å jobbe i diplomatiet eller utenrikstjenesten med internasjonale forhold. Men dette er av de meste mulighetene man kan få i 4H i Norge, og en kjempefin inngang til arbeidslivet for meg, sier hun.

Etter planen starter hun i jobben rundt 1. juli. Arbeidet går ut på å digitalisere og modernisere de 60 ulike fagheftene 4H-medlemmene skal fordype seg i.

– Jeg skal være prosjektleder for dette arbeidet og blant annet lede en frivillig gruppe som skal delta i prosessen. De vil være i alderen 20 til 25 år, sier Swigon.

LES OGSÅ: Det jamaicanske 4H-eventyret

Å lære ved å gjøre

Erfaringen Monika Swigon har tilegnet seg gjennom mer enn ti år i 4H har gitt henne mye, og hun tror den erfaringen bidro til at hun fikk jobben. Hun har blant annet vært både prosjektleder og kurskoordinator tidligere og kjenner mange folk i 4H.

– Dette viser at 4H lever opp til mottoet sitt om å lære ved å gjøre. Erfaring teller mye og i denne organisasjonen får en lov til å utvikle seg selv. Det er noe jeg setter veldig stor pris på, sier Swigon.

JOBB I 4H: Etter lang fartstid som frivillig, har Monika Swigon fra Gran fått en spennende jobb i 4H.

JOBB I 4H: Etter lang fartstid som frivillig, har Monika Swigon fra Gran fått en spennende jobb i 4H. Foto:

Fakta 4H

4H Norge er en landsomfattende, ideell barne- og ungdomsorganisasjon som er livssynsnøytral og partipolitisk uavhengig.

4H har rundt 13.000 medlemmer i Norge

Det er seks 4H-klubber på Hadeland: Grane, Moen, Tingelstad, Harestua, Lunner og Toso.

Motto: Å lære ved å gjøre

Kjerneverdier: Klart hode, varmt hjerte, flinke hender og god helse.

I løpet av et år skal medlemmene i 4H arbeide med et selvvalgt prosjekt. Ved godkjent prosjekt og oppmøte på mer enn 50 prosent av møtene tildeles man hvert år et merke.

Etter 7 år når man toppen og mottar 4H-plaketten.

Kilde: 4h.no

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags