I september 2019 var vi på Solåsen leirskole. At femteklassinger og nedover kanskje ikke får dra dit, synes vi er veldig synd og urettferdig. Oppholdet vårt på Solåsen var nemlig både hyggelig og lærerikt, og vi unner alle som er yngre enn oss det samme.

Vi har lært mye som vi ikke visste noe om fra før. Vi knytte knuter, padlet kajakk og rodde robåt, og fisket krabber. Vi lærte også mye om livet i fjæra, både om dyr, planter, skjell og mye annet.

Vi har også lært om hvalfangst, både hva man gjorde og når det var osv. Vi fikk omvisning på Hvalfangstmuseet i Sandefjord, og på en båt som ble brukt til hvalfangst. Vi dro også til Svenner fyr, og vi fikk se hvor mye plast det er i naturen og havet.

Vi lærte også ting som gjøres i hverdagen, som vi må kunne selv, som for eksempel å lage matpakke og legge på sengetøy, vaske og rydde. Vi fikk alltid hjemmelaget mat, og vi fikk fire måltider om dagen. Vi laget sitteunderlag, vi fikk smake på vikingbrød, og vi skjøt pil og bue. Vi får også kjøre vannsklie og kjøpe ting i kiosken to ganger i uka.

I tillegg til mye opplegg, hadde vi fritid også, der vi kunne gjøre hva vi ville. Etter oppholdet vårt på Solåsen har hele klassen kommet nærmere hverandre, og vi ble bedre kjent med de fra Harestua. Vi ønsker at de som er yngre enn oss får oppleve det samme som det vi gjorde, fordi dette er et minne vi kommer til å ha resten av livet.