Etter at det øredøvende velkomstbrølet hadde lagt seg, og ordfører Harald Tyrdal hadde ønsket kong Adam hjem til Harestua etter seieren i Stjernekamp, sto ungene i kø for å få signert T-skjorter, billetter, mobildeksler og det som kunne ta imot blekk fra idolet Adam.

En av de var Erle Viktoria Johnsen, som ikke bare fikk autografen. Torstein Nybø, kulturhusleder i Hadeland Kultursal loddet nemlig ut fire billetter på inngangsbillettene. Og Erle Viktorias billett ble trukket først. Av Adam selv.

– Kjempegøy! Jeg gleder meg masse, sier Johnsen etter at hun har fått signert vinnerloddet.

Bildeserie:

Bildeserie

Kakefest for Adam

 

En naturlig nødvendighet

Det blir mye leven når 240 mennesker samles. Renate Michaelsen, leder i Adam Douglas Fanklubb innrømte at hun bommet litt på hvor mange hun trodde ville komme.

– Jeg tippa sånn 20–30 stykker jeg, men så har jeg bomma før da, sier hun med henvisning til hvor mange som etter hvert ble med i fanklubben.

Også Harald Tyrdal var noe overrasket over feststemningen, som ikke akkurat er hverdagskost. Men så skal det også sies at seierslauget står som et prakteksempel på samholdet i et lokalsamfunn, noe også Douglas selv har fått merke mens det sto på som verst.

 

– Det som etter hvert har blitt vår alles Adam Douglas. Stort først og fremst for Adam, men også for oss i bygda du bor i. En selvfølgelighet at dette måtte feires, og hva er vel mer naturlig enn en kakefest, sa Tyrdal i sin velkomsttale.

Overraskelsen for Douglas var også at hans egne elever på musikkskolen, i bandet «Pure Comfort», skulle opptre. Så for en gangs skyld fikk Adam være dommer, og han var tydelig på at det var bestått etter at trommis Jon Peder Prestkvern og resten av bandet var ferdige.

Les også: Jon Peder unner Adam seieren, men savner musikklæreren sin

 

Takker nabolaget

Douglas, som for mange er blitt kjent som en ganske så rolig og nesten sjenert fyr, skjulte ikke følelsene over å bli mottatt slik han ble torsdag kveld. At det skulle bli litt jubel var han for så vidt forberedt på. Men det ble litt mer enn som så.

– Det er helt crazy. Helt insane, sier Douglas etterkant av den emosjonelle seiersfesten som ble trommet sammen av «nabolaget» som han kaller det.

For ham og familien har Harestua blitt den plassen de kaller Hjem, med velfortjent stor H, og torsdag kveld ble det for alvor klart hvorfor.

Skjønt, i løpet av den perioden Stjernekamp har pågått, har det vært flere ganger hvor nettopp hjembygda har holdt ham gående.

– Det har vært dager hvor jeg har vært så sliten. Hvor jeg har følt at jeg ikke vil gå videre. Så møter jeg noen fra nabolaget på Kiwi, eller noen sender meg melding. Den støtten fra folkene her har vært helt utrolig, sier han.

Bildeserie

BILDESERIE: Stjernekamp

Bildeserie

Finalebilder fra Stjernekamp

 

Endelig hjemme

Nå starter det videre arbeidet for Adam, med turneer som selger heidundrende bra og han kan endelig få slappe av og gjøre det han ønsker.

– Jeg har vel ikke landa helt, men i morgen er det konsert og det skal bli godt. Nå kan vi få nyte det og jeg må jo si det er rett og slett en ære å få lov til å gjøre det jeg gjør. Det er en bekreftelse på at det jeg gjør holder mål, sier den ydmyke Stjernekamp-vinneren.

Og basert på velkomsten og hyllesten som ljomet mellom veggene på Harestua samfunnshus torsdag kveld, tar ikke Adam feil når han hyller samtlige frammøtte tilbake, og takker dem for støtten gjennom hele Stjernekamp og tiden hvor han bare var Adam.

– Vi har bodd mange plasser, men jeg måtte hit for å føle meg hjemme, sier Adam Douglas.