Dette sier Anders Blystad, rektor i Hadeland kulturskole, og Inger Reidun Fleischer, tjenesteleder for UngHadeland.

I fjor fikk Gran og Lunner godt over en million fra regjeringen til sommertilbud for barn og unge på Hadeland og dette ble en kjempesuksess. Dessverre ble ikke denne ordningen videreført i år, men da tok heldigvis kommunestyrene tak i saken og bevilget til sammen 600.000 kroner som ble øremerket sommertilbud.

Kulturkontoret har de siste ukene jobbet intensivt med å lande de ulike aktivitetene og kan nå presentere et mangfold av tilbud til alle barn og unge på Hadeland.

Kulturskolen arrangerer UKM-uka i uke 31 med graffiti-kurs, rockeskole, musikkteknologi-kurs og mye mer.

UngHadeland har spredt aktivitetene ut over hele sommeren og det blir blant annet kanotur på Fjorda, 71 grader nord på Skjerva og Hadelandsmesterskap i døds på Svea.

Bildeserie

SE BILDENE: Vinneren av Hadelandsmesterskapet i døds 2021 sendes videre til VM

Anders og Inger Reidun mener dette rike og varierte tilbudet innen kultur, idrett og friluftsliv er helt unikt. Det finnes ingen unnskyldning for å sitte hjemme med iPaden nå.

I tillegg er en del av pengene delt ut til ulike lag og foreninger som på egenhånd arrangerer sommertilbud.

Gjennom nettsiden kulturhadeland.no kan man melde seg på. Noen aktiviteter er allerede fullbooket, men som regel finner man plass på et eller annet.

Nå håper vi virkelig på at denne ordningen blir lagt inn fast på budsjettet i årene som kommer. Ikke bare vil barn og unge få et variert og mangfold fritidstilbud, men det vil sette Hadeland på kartet som en attraktiv kulturregion.