Grymyrgjengen har hatt en lang veg fram til premieren på grunn av pandemien. Forestillingen hadde opprinnelig premiere 12. mars 2020, så stengte landet ned, bare to timer før premieren.

«Følelsen av å endelig kunne framføre noe vi er så stolte av smaker desto bedre», sier skuespillerne.

Stolte har de all grunn til å være, de unge skuespillerne som fikk fram latter og tårer hos et entusiastisk publikum.

Fattiggutten

De fleste kjenner eventyret om fattiggutten Aladdin, som blir lurt av trollmannen Maghreb, og ender opp fanget i en magisk hule. Heldigvis har Aladdin en magisk ring han gnir på, og vipps kommer ånden ut og gjør Aladdin rik og mektig, så han kan gifte seg med prinsessen.

Handlingen i teaterstykket holder seg hovedsakelig til den klassiske historien, men har en moderne vri, spekket med humor og gode replikker.

Hovedpersonen Aladdin, spilles av Nina Warg (14). Hun er sikker, god og energisk i rollen, og sørger for at publikum lever seg inn i historien. Ånden, spilt av Hedda Bakken Olerud (16), er humoristisk og kjapp i replikken, rett og slett et festlig innslag! Den hypersensitive trollmannen spilles av Rebekka Staxrud (12), som portretterer karakteren på en mørk, skummel og troverdig måte.

Christian Warg, leder i Grymyrgjengen, var meget godt fornøyd etter forestillingene.

– Jeg synes dette gikk kjempebra! Bedre enn noen gang. Det er et stykke med bra driv og mange morsomme scener. Jeg synes skuespillerne gjorde en veldig god jobb. De var ledige i rollene og replikkene satt godt. Grymyrgjengen har absolutt hevet kvaliteten med denne oppsetningen, sier Warg.

«Sykt tålmodig»

Mye skal klaffe for å dra i havn et teaterstykke som Aladdin. Og den som drar i trådene og fletter sammen alt, er regissør Audhild Haugestøl Strømnes.

– Audhild er sykt tålmodig, uttaler lydtekniker Steven Jørgensen.

Det kommer godt med å være sykt tålmodig når så mange mennesker og brikker skal på plass. Audhild, som nylig hadde regi på FABUs forestilling, «Olsenbanden jr. På Cirkus», kan se seg godt fornøyd med å ha ledet nok en gjeng barn og ungdom trygt i havn med en vellykket forestilling.

– Grymyrgjengen består av barn og ungdommer fra hele Gran kommune, i alderen 7–16 år, sier Audhild.

– Det er ikke mange arenaer som gir mulighet for at så mange får til noe sammen, tross alder, kjønn og bosted. Her løftes det i flokk, og vi skaper noe sammen som formidles til publikum, sier Audhild.

Stå-på-gjeng

Bak kulissene finner vi en ståpå-gjeng med foreldre som sminker, har laget kostymer og kulisser, samt sørger for servering.

Teknikken ble levert av Turneservice.

Blant de som tok turen var Elsa Eidsand-Jorstad (5) og storesøster Ingrid Heier Jorstad (22), og teaterstykket falt i god jord hos begge. Ingrid anbefaler alle å se det.

– Dette var feelgood så det holder! Spennende og morrosamt, terningkast sju til Grymyrgjengen!, melder de.

Elsa synes det var gøy og fikk til og med gratis popkorn etter forestillingen.

Ordfører Randi Eek Thorsen tok turen til Granvang med datter og barnebarn.

– Fantastisk å se disse barna og ungdommene utfolde seg etter å ha ventet i to år. Flotte prestasjoner, masse humor, fantastiske kostymer, scenografi og koreografi. Det er et godt tegn når både jeg (mormor), datter og barnebarn koste oss like mye», sier ordføreren.

Hun holdt også tale på premieren hvor hun hyllet Grymyrgjengens skuespillere og apparatet rundt med en vellykket forestilling.

Nå har Grymyrgjengen pause før neste prosjekt. Barn og ungdom sitter igjen med gode minner og en porsjon større selvtillit etter å ha gjennomført forestillingen. «Jeg anbefaler å bli med i teater, sier «Aladdin», «Nina Warg». Det gir så mye personlig, og det er gøy at vi kan lage noe sammen som gleder så mange», avslutter Nina.