Mye for øret, mindre for øyet

Imponerer: Sterke solister fyller musikalkvelden med mange flotte numre.Foto: Annika Birkelund

Imponerer: Sterke solister fyller musikalkvelden med mange flotte numre.Foto: Annika Birkelund

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Hadeland Janitsjars 15. musikalforestilling «All the Best» er et overskuddshorn av fantastiske vokalprestasjoner. Men vi savner en saftigere sceneopplevelse.

DEL

Gran: Smakebiter fra 14 år med musikal på Hadeland, er utgangspunktet for forestillingen «All the Best» i kultursalen.
280 hadde løst billett til premieren onsdag kveld, og de som kom for å høre flott sang, fikk valuta for pengene.

Spilles i bolker

Musikalsk leder Espen Aslaksen er sammen med regissør og koreograf Cynthia Kai ansvarlig for programmet.
Utvalget av sanger er både som forventet med mange musikal-favoritter, men heldigvis er også flere mer ukjente perler trukket fram.

Forestillingen er delt i to akter, og med et par unntak blir sangnumrene framført bolkvis. Det vil si at vi først får tre sanger fra «West Side Story», deretter to fra «Kristin frän Duvemåla», to fra «Chess», og så videre.

Så vidt vi forstår, er det ikke lagt opp til at overgangen mellom, eller rekkefølgen på, de ulike bolkene har noen dramaturgisk betydning.

Sterke solister

Seks solister fyller alle roller og stemmer.

Ann Beate Solstad Eide jobber som frilanspianist og sanger, og i år har hun deltatt på en rekke konserter, deriblant en solokonsert. Solstad Eide beveger salen sterkt med framførelsen av «Du måste finnas» fra «Kristin frän Duvemåla».

Kristoffer Grua Pedersen så vi sist i en stor rolle i Cabaret. Også denne gangen står han støtt og selvsikkert på scenen. Grua Pedersen er en fryd på scenen når han er lett og flørtende, som Tony når han synger «Maria» fra «West Side Story».

Ingrid Brenli spilte også i Cabaret, og vi koser oss når hun får leke og spille. Brenlis utstråling kommer til sin rett i framførelsen av «The Mystery Cat» fra «Cats».

Anders Morstad synger i koret KK, og har deltatt i musikaler på Hadeland siden 2008. Også Morstad gjør seg godt når skuespillertalentet får lov til å blomstre, som i «Master of the House» fra «Les Misérables».

Kristin Bjerkerud har underholdt som sanger siden hun var 15 år. Lokalt har hun blant annet holdt julekonserter og hatt roller i flere musikaler. Bjerkerud gjør et glansnummer som Fantine i sangen «I Dreamed a Dream» fra «Les Misérables».

Erik Wenberg Jacobsen er profesjonell sanger/skuespiller og innleid for anledningen. I forkant av solonumrene forteller han litt om sitt forhold til nettopp den sangen. For eksempel har han alltid ønsket å få synge rollen som Jesus i «Jesus Christ Superstar». Hans rolle i stykket har tidligere vært Judas. I kultursalen får han ønsket oppfylt, mens publikum får en sterk musikalsk og scenisk opplevelse.

I tillegg til de seks solistene trer orkesterets gitarist (og sanger) Torbjørn Raae fram ved et par anledninger. Raaes energi på scenen, i tillegg til et par tilfeller hvor humor blir tatt i bruk, skaper etterlengtet dynamikk i forestillingen.

Vi liker også godt de små scenene hvor orkesteret er en teatralsk del av scenebildet.

Flott sang uten følge

«All the Best» har som nevnt flere fantastiske sangnumre, og Hadeland Janitsjar innfrir til det fulle. Men som helhet gjør forestillingen seg best når solistene også får spille litt teater.

Ingen gjennomgående handling eller rød tråd og lite dramaturgi, gir et noe flatt og kjedelig inntrykk. Vi hadde ønsket at de flotte musikk- og sangprestasjonene hadde fått følge av mer spennende sceneopplevelser.

«All the Best» spilles fredag og lørdag i kultursalen.

Artikkeltags