Raufoss slo KFUM Oslo 5–1 på Nammo stadion lørdag. To dager etter signerte de den mangeårige Raufoss-stopperen Marius Alm. Alms kontrakt med Raufoss utløp i månedsskiftet august/september, og det var lenge klart at han ikke ønsket å fornye kontrakten.

Agent Dan Eggen uttalte før overgangsvinduet stengte 1. september at det var interesse for Alm både fra eliteserien og fra danske klubber. HamKam var også nevnt uten at det forelå konkret interesse fra Briskeby-klubben. Den siste uka har Alm trent med KFUM.

Det skriver Oppland Arbeiderblad.

– Ut av komfortsonen

1-5-tapet mot Alms gamle klubb er neppe det som er grunnen til at trener Jørgen Isnes henter en Raufoss-veteran til Ekeberg, men nå er det klart at Alm skal kjempe om en stopperplass i KFUM Oslo med Jesper Tajet, Aron Kiil Olsen og Jørgen Hammer.

I Raufoss stoppet Alm på 13 mål på 111 kamper. To av målene scoret han i snøkampen mot KFUM i siste serierunde i fjor. Mål som ga Raufoss billett til eliteserie-kvalik og satte KFUM utenfor.

– Jeg har hatt en fantastisk tid i Raufoss, men nå hadde jeg lyst til å prøve noe nytt. Med KFUM får jeg prøve noe nytt, både miljømessig og med tanke på spillestil. Jeg har jo møtt KFUM ganske mange ganger etter hvert, og har latt meg imponere over spillestilen, sier Alm til Kåffa.no.

– Jeg kom som en gutt til Raufoss og dro som en ung herremann. Nå ønsker jeg å komme meg litt ut av komfortsonen igjen, og da ser jeg fram til å bli kjent med KFUM, sier Alm til KFUM Oslos hjemmesider.

Fornøyd

Den 194 cm høye midtstopperen har i første omgang signert en avtale ut 2021-sesongen. Han kan få sin debut allerede onsdag når KFUM møter Kristiansund i 3. runde i cupen – med hans tidligere lagkamerat Snorre Strand Nilsen som en sentral spiller.

Og Alm har planer om å gjøre opp for de to nevnte målene fra i fjor.

– Jeg bidro jo med at KFUM ikke fikk en kvalik i fjor, så i år får målet mitt være å bidra til at KFUM blir et av de lagene som tar en av kvalikplassene, sier Alm med et smil.

Jørgen Isnes er glad for å få Alm inn som forsvarsressurs.

– Alm er en leder med god OBOS-erfaring. Oppofrende i spillet og en meget sterk duellspiller. Han har vært helproff på Raufoss og vil ta med mye fra en god treningshverdag, samt at han er en vinnertype med en god mentalitet, sier Isnes til klubbens nettside.

OA forsøkte å komme i kontakt med Marius Alm tirsdag uten å lykkes.