Gå til sidens hovedinnhold

På skitur fra Grua til Slottsparken - med alveklær

Artikkelen er over 4 år gammel

Iført alvekostymer vandrer Vidar Håheim og Kim-Arild Karlsen gjennom Nordmarka, fra Grua med Slottsparken som mål.

Seint søndag kveld tikket det inn en epost til avisen fra herrene Håheim (24) og Karlsen (20) med spørsmål om det var interessant å lage en liten sak på deres noe spesielle førjulstur. Det synes vi selvfølgelig at det er, men vi er jo litt spente på hva som får to unge menn til å finne på noe slikt.

– He, he, vi går på ekspedisjonslinja på Seljord folkehøgskule, og har hatt en litt spesiell ekspedisjon der også. Hver dag i 14 dager gikk vi opp til Hattefjell, en lokal topp. Avreise hver dag var klokka 6.00, forteller Vidar Håheim.

Bildeserie

Se alvene i ulike situasjoner

– Men en topptur iført vanlige klær er ikke helt det samme som å iføre seg alvekostyme i Nordmarka? Og hvorfor alver?

– Vi kunne jo valgt nissekostyme, men det finnes bare en nisse, og mange alver, så det var litt mer naturlig. Selvsagt kunne vi vært nissefar og nissemor, men ingen av oss følte for å bli nissemor, ler de to kara. Karlsen er bosatt i Brandbu, mens Håheim er fra Møre.

Alveturen startet mandag morgen fra Grua. Planen er å bruke fire dager inn til hovedstaden. Turen gjennomføres på ski og de har med seg pulker. Når de ankommer Holmenkollen torsdag, skal de sette hjul på pulkene og gå videre oppover Karl Johans gate mot Slottsparken.

– Med på reisen har vi noe varmt å drikke, samt noe godt å tygge på til andre turglade vi møter i marka. Målet med turen er å spre litt juleglede i en ellers så travel førjulshverdag.

Kommentarer til denne saken