Amalie Driveklepp (14) fra Harestua hadde lyst til å sy en litt annerledes kjole til skoleballet i år. Og annerledes ble den, helt klart. Og sikkert billigere enn de andre kjolene på ballet.

– Jeg fikk ikke ideen om å bruke Ikea-poser med en gang, men etter litt tenking lurte jeg på om det var mulig. På nettet fant jeg ut at folk hadde laget ulike plagg av disse posene før, forteller hun.

Totalt gikk det med deler fra sju poser til kjolen.

Amalie vakte i alle fall oppsikt i den blågule kreasjonen da hun ankom Harestua Arena 18. januar. Vanligvis er det tiendeklassinger som stikker av med prisen for årets kjole på skoleballet til Harestua skole, men i år går vinneren i niende.

– Skal du vinne neste år også?

– He, he. Det er ikke lett å si. Men jeg skal lage en ny kjole, og har noen ideer. Men mer vil jeg ikke så før alt er klart, kommenterer den kreative tenåringen.

Annerledes kjole

Hun ønsket som sagt å lage en litt annerledes kjole og hadde tenkt på det i et halvt års tid. Mye av arbeidet med kjolen ble gjort unna i høstferien, men det har vært litt arbeid senere også.

– Jeg måtte ta meg en ekstratur til IKEA fordi det ble for få poser hjemme. Fem poser gikk med for å lage kjolen.

Tidligere har hun sydd noen kjoler i vanlig stoff, men dette er første ganen hun syr en kjole etter eget hode.

– Jeg har sydd helt uten oppskrift. Jeg var veldig spent da jeg gikk på ballet med den. Jeg var usikker på hvordan de andre elevene ville reagere. Men alle var veldig positive, sier 14-åringen.

 

Amalie forteller at hun har sydd i to år, og Hadeland har omtalt den kreative 14-åringen tidligere.

LES OGSÅ: Nålbevisst 14-åring

Er selvlært

Amalie Driveklepp er stort sett selvlært, men hun forteller at hun også lærte mye av Gunn Gaaserud, som hadde stoffutsalg på Hanekne tidligere.

– Jeg syr ganske mye, og har en del bestillinger fra folk som jeg nå vil prioritere å gjøre ferdig, forteller hun.

 

Selv om hun gjør det bra nå, tror hun ikke at hun kommer til å leve av håndarbeidet når hun blir voksen.

– Det er en risikabel ting å satse på. Jeg kommer nok i utgangspunktet til å ha det som en hobby. Skulle det vise seg å gå veldig bra går det jo an å prøve å leve av det etter en stund, sier hun.

Tok av på nettet

Amalie har fått mange positive tilbakemeldinger og håper at dette kan vise at man ikke må bruke så mye penger på kjoler. I helga tok det av på nettet, og både VG, Nettavisen og en utenlandsk side omtalte kjolen. Arbeids- og sosialminister Anniken Hauglie kommenterte kjolen i positive ordelag, og det samme gjorde Jenny Skavlan. Sistnevnte har også begynt å følge Amalie på Instagram.

– Det er morsomt at hun følger meg og skryter av kjolen. Det betyr mye. Det har blitt utrolig mye oppmerksomhet på nettet, og bare natt til søndag hadde jeg fått 200 nye følgere. Jeg hadde ikke forventet noe slikt, sier hun.

 

Amalie driver ikke bare med sying, hun trener turn flere ganger i uka og er også trener for mange grupper. Da Hadeland snakket med henne søndag morgen, var hun på veg til turnhallen for å trene en av disse gruppene.

Amalie Driveklepp