Avisen Hadeland har fått ny eier

FORNØYD: Ansvarlig redaktør Sissel Skjervum Bjerkehagen (nede til venstre) er glad for at Amedia-konsernet ikke splittes opp.

FORNØYD: Ansvarlig redaktør Sissel Skjervum Bjerkehagen (nede til venstre) er glad for at Amedia-konsernet ikke splittes opp.

Artikkelen er over 4 år gammel
DEL

HADELAND: Konsernet Amedia, som eier over 60 norske lokalaviser i tillegg til Hadeland, har skiftet hender.

En nyopprettet stiftelse, opprettet av Sparebankstiftelsen DNB, har i dag undertegnet en avtale som innebærer at den nye enheten overtar alle aksjene i Amedia fra LO, Telenor og Fritt Ord.

Lokal styreleder, lokalt engasjement

Partene sendte mandag ettermiddag ut en pressemelding som bekrefter spekulasjonene som har gått den siste tiden om mulig nytt Amedia-eierskap.

Den nye stiftelsen vil beholde Amedia som et samlet konsern, og vil sikre konsernets og avisenes utgivelsesgrunnlag, selvstendighet og redaksjonelle frihet.

– Lokalavisene har stor betydning for sine lokalsamfunn, for demokratiet, kultur og organisasjonsliv. Målet med kjøpet er å bidra til at avisene kan utvikle seg videre til beste for sine lokalmiljøer, sier direktør i Sparebankstiftelsen DNB, André Støylen, gjennom pressemeldingen.

Sparebankstiftelsen DNB er ifølge pressemeldingen en uavhengig stiftelse som bruker sitt overskudd til samfunnsnyttige formål.

Det kan i denne forbindelsen nevnes at styreleder i Sparebankstiftelsen DNB er Randi Eek Thorsen fra Gran. Hun har så langt ikke vært tilgjengelig for kommentar.

– Glad vi ikke splittes

Ansvarlig redaktør i avisen Hadeland, Sissel Skjervum Bjerkehagen, er i utgangspunktet fornøyd med utfallet.

– Vi har vært kjent med at dagens eiere ønsket avløsning siden august i fjor. Noen har spekulert i en oppsplitting av konsernet, og jeg er glad det ikke skjer, sier Skjervum Bjerkehagen til egen avis.

– Våre nye eiere viser interesse for samfunnsdelen av vår funksjon og den rollen vi har som bygger av lokalsamfunn. Det er bra, og gjør meg optimistisk, fortsetter hun.

Også OA og Ring

Blant andre lokalaviser i Amedia-familien kan Oppland Arbeiderblad, Ringerikes Blad og Romerikes Blad nevnes.

Amedia er landets største utgiver av lokalmedier og driver distribusjonsvirksomhet i Norge og trykkerivirksomhet i både Norge og Russland. Konsernet når ifølge pressemeldingen daglig nær 1,7 millioner lesere av papiraviser og digitalt innhold fra konsernets 62 abonnementsaviser over hele landet. Konsernet har om lag 2400 ansatte i Norge og Russland og omsatte i 2015 for 4,2 milliarder kroner.

Konsernsjef i Amedia, Are Stokstad, uttaler gjennom pressemeldingen at han er glad konsernet får en langsiktig eier med dyp forståelse for avisenes samfunnsrolle

– Amedia opplever sterk abonn,ed ementsvekst og er inne i en god utvikling. Nå som eierspørsmålet er avklart, kan vi med full kraft videreføre arbeidet for å levere på selskapets ambisiøse strategi- og forretningsplan, sier han.

Artikkeltags