Anders Morstad: Sagatangen – styring av sykehjem-prosjekt

Anders Morstad

Anders Morstad Foto:

Av
DEL

MeningerI Hadeland opplyser prosjektleder Geir Haugan at kostnadene på Sagatangen ikke skal overstige den summen som er budsjettert, 395.900.000 kroner.

Slik det forstås er at den totale investeringskostnaden skal dekke bygging av sykehjemmet og alt grunnarbeid. Det forstås også at innkjøp av tomter – nedriving (fjerning) av eksisterende bygg på området (ca. 50 mill.) skal beregnes inn under den opplyste «totale investeringskostnaden».

Skal Geir Haugan forstås slik at bygging av 115 plasser – grunnarbeide – ny bru over Vigga, – p-plasser – en ny adkomstveg og forholdet til 1000 flommen skal bygges for i underkant av 350 millioner.

Det ble bygget et sykehjem på Lena (Labo) for 111 plasser til ca. 645 mill. Søndre Land har også bygget 90 plasser (Hovli) til en kostnad på ca. 500 mill. Lunner kommune bygger et sykehjem på Harestua for 60 plasser til ca. 460 millioner.

Nå skal vel anbudspapir sendes ut til fem-seks entreprenører som skal komme med en komplett pris, – forhåpentligvis uten noen som helst muligheter for tillegg.

Prosjektleder Geir Haugan uttaler: «Jeg har alltid fått penger til overs» – og at «prosjektet skal stå ferdig tidlig i 2023».

Det må nesten stilles spørsmål om hva Gran kommune skal bruke disse pengene til – de pengene som blir til «overs» etter byggingen på Sagatangen.

Geir lover solid styring av Sagatangen-prosjektet: – Jeg har alltid fått penger til overs

Ordfører Eek Thorsen etter overraskende utspill fra Oulie: – Det var nok flere av oss som fikk snudd noen innvoller i dag

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags