Gå til sidens hovedinnhold

Andreas (23) var i det første kullet ved musikklinja på Hadeland videregående – satser på å leve av musikken

Artikkelen er over 1 år gammel

Andreas van Dijk har gitt ut singel med bandet Daijk og satser på å leve av musikken som utøver og produsent. Han har bakgrunn fra musikklinja ved Hadeland videregående, i det første kullet ved skolen. Nå studerer han musikkproduksjon og startet band i Levanger i 2017.

Bandnavnet Daijk har utspring fra etternavnet til vokalist og låtskriver Andreas van Dijk. Han er født og oppvokst på Raufoss, gikk musiklinja ved Hadeland videregående skole, før han flyttet nordover og gikk et år på Rockelinja ved Trøndertun folkehøgskole.

– Etter det gikk jeg tre år på faglærerlinja i musikkutdanningen ved Nord Universitet i Levanger, som videre ledet til det årsstudiet jeg tar nå i musikkproduksjon. Det var også på Levanger bandet ble dannet i 2017. Drømmen er selvsagt å kunne leve av å drive med musikk, enten som lydtekniker eller musiker, forteller Andreas.

Mange inspirasjonskilder

– Som låtskriver har jeg mange inspirasjonskilder, blant annet norske Boy Pablo og Amber Clouds, men også andre band som Mac Demarco og The 1975. Debutsingelen «Little Man» har en litt artig forhistorie. Det startet med at jeg satt å spilte Super Mario på Nintendo og ut ifra det kom plutselig teksten til låta, forteller Andreas.

En singel fra bandet blir sluppet 7. februar.

– Inspirasjon kan komme fra alt mulig for min del. Alt fra som sagt dataspill til mer seriøse temaer. Sjangeren bandet spiller i omtaler vi selv om gitardrevet indiepoprock, med mål om at musikken skal få folk til å ville danse. Vi håper også å gi ut mer musikk i løpet av 2020, opplyser musikeren og produsenten.

Kommentarer til denne saken