Gå til sidens hovedinnhold

Anken forkastes – her slipper Tom Hagen ut av varetekt

Etter én uke og tre dager slipper Tom Hagen ut av varetekt.

Høyesterett forkastet politiets anke om ikke å varetektsfengsle drapssiktede Tom Hagen. Dermed blir Hagen løslatt, opplyser hans advokat Svein Holden til pressen fredag.

Dermed blir Eidsivatings kjennelse stående og Hagen skal løslates. I kjennelsen kommer det fram at anken ble behandlet av tre dommere og at avgjørelsen er enstemmig:

«Ankeutvalget finner det enstemmig klart at anken ikke kan føre frem. Anken forkastes imedhold av straffeprosessloven § 387 a første ledd», heter det i kjennelsen.

Holden ikke overrasket

– Dette er på ingen måte noen overraskelse, sier Holden og at han nå kommer til å hente Hagen i fengselet.

På spørsmål fra pressen om han tror Tom Hagen kan bli pågrepet på nytt etter løslatelsen, svarer han:

– I så fall må politiet ha fått vesentlig ny informasjon i tiden etter pågripelsen, og det kan ikke jeg bedømme. Jeg er ikke så opptatt av den hypotetiske muligheten for at dette skal skje, sier Holden.

Politiet: – Fortsatt siktet

Politiet var svært kortfattet etter lagmannsrettens kjennelse var klar torsdag. Politiadvokat Haris Hrenovica i Øst politidistrikt var ikke spesielt mer meddelsom fredag.

– Politiet tar Høyesteretts avgjørelse om å forkaste politiets anke til etterretning. Vi forholder oss derfor til Lagmannsrettens kjennelse om at grunnlaget for varetektsfengsling av Tom Hagen er vurdert til å ikke være er til stede nå. Etterforskningen fortsetter, og siktelsen mot Tom Hagen opprettholdes. Vårt mål er fremdeles å finne Anne-Elisabeth Hagen, å få vite hva som har skjedd med henne og hvem som har en rolle i saken. Vi har per nå ingen ytterligere kommentarer til saken, sier påtaleansvarlig Hrenovica i en pressemelding.

Der opplyser politiet også at de ikke har noen ytterligere kommentarer før tidligst over helgen.

Barna lettet

Ståle Kihle er bistandsadvokat til de tre barna til Anne-Elisabeth Hagen og Tom Hagen. Han sier til VG at de fikk avgjørelsen fra Høyesterett for noen minutter siden.

– Vi er lettet og glade, men ikke overrasket. Vi vet ikke helt hva som skjer, det kommer noe an på hva politiet velger å gjøre med denne avgjørelsen og om de eventuelt velger å pågripe på nytt, sier han til avisa.

Lørenskog-saken: Dette er mannen som er pågrepet av politiet

Kommentarer til denne saken