Anken forkastes – her slipper Tom Hagen ut av varetekt

Tom Hagen ble fredag sluppet fra fra varetekt, etter at Høyesterett ikke ga politiet medhold i anken. Foto: Ørn E. Borgen / NTB scanpix

Tom Hagen ble fredag sluppet fra fra varetekt, etter at Høyesterett ikke ga politiet medhold i anken. Foto: Ørn E. Borgen / NTB scanpix Foto:

Etter én uke og tre dager slipper Tom Hagen ut av varetekt.

DEL

Høyesterett forkastet politiets anke om ikke å varetektsfengsle drapssiktede Tom Hagen. Dermed blir Hagen løslatt, opplyser hans advokat Svein Holden til pressen fredag.

Dermed blir Eidsivatings kjennelse stående og Hagen skal løslates. I kjennelsen kommer det fram at anken ble behandlet av tre dommere og at avgjørelsen er enstemmig:

«Ankeutvalget finner det enstemmig klart at anken ikke kan føre frem. Anken forkastes imedhold av straffeprosessloven § 387 a første ledd», heter det i kjennelsen.

Holden ikke overrasket

– Dette er på ingen måte noen overraskelse, sier Holden og at han nå kommer til å hente Hagen i fengselet.

På spørsmål fra pressen om han tror Tom Hagen kan bli pågrepet på nytt etter løslatelsen, svarer han:

– I så fall må politiet ha fått vesentlig ny informasjon i tiden etter pågripelsen, og det kan ikke jeg bedømme. Jeg er ikke så opptatt av den hypotetiske muligheten for at dette skal skje, sier Holden.

Tom Hagens forsvarer, advokat Svein Holden, møter pressen utenfor Oslo fengsel fredag. Foto: Ørn E. Borgen / NTB scanpix

Tom Hagens forsvarer, advokat Svein Holden, møter pressen utenfor Oslo fengsel fredag. Foto: Ørn E. Borgen / NTB scanpix Foto:

Politiet: – Fortsatt siktet

Politiet var svært kortfattet etter lagmannsrettens kjennelse var klar torsdag. Politiadvokat Haris Hrenovica i Øst politidistrikt var ikke spesielt mer meddelsom fredag.

– Politiet tar Høyesteretts avgjørelse om å forkaste politiets anke til etterretning. Vi forholder oss derfor til Lagmannsrettens kjennelse om at grunnlaget for varetektsfengsling av Tom Hagen er vurdert til å ikke være er til stede nå. Etterforskningen fortsetter, og siktelsen mot Tom Hagen opprettholdes. Vårt mål er fremdeles å finne Anne-Elisabeth Hagen, å få vite hva som har skjedd med henne og hvem som har en rolle i saken. Vi har per nå ingen ytterligere kommentarer til saken, sier påtaleansvarlig Hrenovica i en pressemelding.

Der opplyser politiet også at de ikke har noen ytterligere kommentarer før tidligst over helgen.

Barna lettet

Ståle Kihle er bistandsadvokat til de tre barna til Anne-Elisabeth Hagen og Tom Hagen. Han sier til VG at de fikk avgjørelsen fra Høyesterett for noen minutter siden.

– Vi er lettet og glade, men ikke overrasket. Vi vet ikke helt hva som skjer, det kommer noe an på hva politiet velger å gjøre med denne avgjørelsen og om de eventuelt velger å pågripe på nytt, sier han til avisa.

Anne-Elisabeth Hagen forsvant fra boligen sin i Lørenskog 31. oktober 2018. Politiet har siktet ektemannen Tom Hagen og en mann i 30-årene for drap eller medvirkning til dette.  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Anne-Elisabeth Hagen forsvant fra boligen sin i Lørenskog 31. oktober 2018. Politiet har siktet ektemannen Tom Hagen og en mann i 30-årene for drap eller medvirkning til dette. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Lørenskog-saken: Dette er mannen som er pågrepet av politiet

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.