Anmeldt etter slåssing på ungdomsskole

Rektor ved Brandbu ungdomsskole, Ragnar Kjøk Solheim.

Rektor ved Brandbu ungdomsskole, Ragnar Kjøk Solheim. Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

En 10. klassing på Brandbu ungdomsskole er anmeldt etter å ha slått til en annen.

DEL

BRANDBU: De to guttene barket sammen i skolegården mandag, og den ene ble trolig påført nesebeinsbrudd og hjernerystelse, i tillegg til at en tann delvis skal ha blitt ødelagt. Lærere gikk umiddelbart imellom, og avverget ytterligere slag eller slåssing.

– Jeg var borte mandag, men har brukt mye tid på å finne ut hva som skjedde. Vi ønsker ikke å ha slåsskamper på skolen, og har nulltoleranse mot vold. Men vi opplever basketak i ny og ne, uten at utfallet blir så alvorlig som dette. Jeg tror ikke intensjonen var at det skulle gå så galt, men det vet man aldri når man slår mot ansiktet, sier rektor Ragnar Kjøk Solheim.

Den skadde gutten var på legevakta mandag, og Solheim har snakket med de foresatte til begge elevene.

– I utgangspunktet er de to gode venner, men de skal ha vært uenige om noe. Skolen reagerer med en utvisning av han som slo, mens han som ble skadet trolig slipper straff. Vi må løse dette på best mulig måte, og ta vare på guttene slik at noe sånt ikke skjer igjen. Det er heller ingen grunn til å tro det, sier Brandbu-rektoren.

Politioverbetjent Heidi Staxrud ved Gran og Lunner lensmannskontor bekrefter at de har mottatt en anmeldelse, og at de ser alvorlig på saken som nå er under etterforskning.

Artikkeltags