Gå til sidens hovedinnhold

Anna (17) skal kjempe mot verdens beste skiløpere

Artikkelen er over 1 år gammel

Anna Heggen (17) fra Harestua og Team Hadeland langrenn er en av 55 norske utøvere som er uttatt til å representere Norge i Ungdoms-OL i Sveits i 2020.

Anna Heggen har i flere år vært en av Norges beste skiløpere i sin klasse, men sterke prestasjoner fra Hovedlandsrenn, norgescup og NM på ski.

Youth Olympic Games (YOG) arrangeres fra 9. til 22. januar 2020 i Lausanne. Norge er representert med 55 utøvere i 13 disipliner.

Norge deltar i alpint, skøyter, randonee, monobob, aking, skiskyting, ishockey, freestyle (skicross/slopestyle), snowboard, langrenn, hopp, kombinert og curling. YOG vinter arrangeres hvert fjerde år, og denne utgaven er den tredje i rekken. Skøyter, monobob og aking har sine konkurranser og i St. Moritz, og utøverne i disse idrettene bor også der.

Ungdomslekene i Lausanne er et arrangement hvor det konkurreres i 16 ulike disipliner, med 2000 deltagere fra nærmere 75 nasjoner. YOG er for mange unge utøvere det første møtet med den olympiske bevegelse og første internasjonale mesterskap.

God læringsarena

Olympiatoppen har forberedelses- og gjennomføringsansvaret for ungdomslekene, og er opptatt av at deltakelsen blir en viktig del av utviklingstrappen mot en eventuell fremtidig toppidrettskarriere.

– YOG benyttes som en læringsarena for både utøvere, trenere og ledere. Vi ønsker å bidra til at alle deltakerne får verdifulle erfaringer og gode opplevelse på veien mot nye mål både i og utenfor toppidretten, sier toppidrettssjef Tore Øvrebø til Olympiatoppen.no.

LES OGSÅ:

Les også

Gikk et kjempeløp i Hovedlandsrennet. Nå er Anna bedre enn pappa Hovel

18. og 19. desember arrangerer Olympiatoppen en pre-camp for utøverne på Lillehammer, hvor YOG ble arrangert i 2016.

– Hovedmålet med å møtes før avreise er å skape en trygghet i troppen gjennom å bli best mulig kjent, samt å lære mer om mesterskapsforberedelser, spesielle forhold som møter oss i Lausanne, samt enes om felles samspillsregler, sier troppens leder, Jan Wojtaszek, som ser frem til å legge til rette for at utøvere og trenere opplever mestring og utvikling underveis i mesterskapet.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.