Gå til sidens hovedinnhold

Anser utbruddet på Skjervum for å være over – sjefen takker alle ansatte

I dag fikk Gran kommune klarsignal fra Folkehelseinstituttet til å åpne Skjervum helse- og omsorgssenter etter smitteutbruddet.

Det skriver kommunen i en pressemelding.

Dette betyr at pasientene på avdeling to kan gå ut av rommene sine og benytte fellesarealene. Dagsenteret vil gjenåpne mandag 25. januar og Trygghetsavdelingen åpner onsdag 27. januar, opplyser Gran kommune.

LES OGSÅ: Blir du forvirra over koronatiltakene? Dette gjelder på Hadeland akkurat nå

– Takk til alle ansatte for meget god innsats i en svært krevende periode. Det blir nok veldig godt for alle berørte at vi nå er ferdige med karantene for alle pasienter og kan gjenåpne fellesarealer og for besøk, sier kommunalsjef for Helse og omsorg, Mette Mosby Kristiansen i pressemeldingen.

Siste positive test var 11. januar

Pasienter og ansatte ved Skjervum helse- og omsorgssenter er testet jevnlig under utbruddet, hver tredje dag. Alle koronatester tilknyttet den berørte avdelingen, har vært negative siden 11. januar.

Les også

Koronadødsfallet i Gran har ingen sammenheng med vaksinen, mener Løken: – Det er helt utenkelig

Utbruddet startet med at en ansatt ved avdeling to på Skjervum testet positivt for covid-19 den 7. januar. Smitten ble etter hvert sporet tilbake til utlandet. Den ansatte ble smittet via et familiemedlem i husstanden rundt jul og nyttår. Her er en oversikt over smitten i utbruddet:

 • 8. januar testet tre andre personer ved samme avdeling positivt; en annen pasient og to ansatte, i tillegg til én ansatt ved Trygghetsavdelingen. Samme dag testet også tre andre i husstanden til den først smittede ansatte positivt for covid-19.
 • Som følge av de bekreftet smittede 8. januar, ble en klasse ved Gran ungdomsskole og en språkgruppe ved Hadeland videregående skole satt i karantene.
 • 12. januar fikk vi svar på at ytterligere to personer var smittet, i forbindelse med utbruddet: en kvinne i 50-åra med tilknytning til utbruddet og en ansatt ved Skjervum avdeling to. Sistnevnte er altså den siste på sykehjemmet som har testet positivt (testen ble tatt 11. januar).

Les også

Nå gjøres dette bygget klart til gruppevaksinering – planlegger å vaksinere 50 personer i timen

 • 14. januar ble ytterligere fire personer bekreftet smittet, tilknyttet utbruddet: en mann i 20-åra i samme husstand som en smittet ansatt, en ungdom ansatt ved Skjervum, i tillegg til en mann og en kvinne i 80-åra (i familie med kvinnen i 50-åra).
 • 15. januar ble en ny person bekreftet smittet i tilknytning til utbruddet: en person i familie med den smittede kvinnen i 50-åra.
 • 16. januar testet to personer positivt i tilknytning utbruddet. De to er i familie med den ansatte som testet positivt 12. januar. Som følge av dette ble en klasse ved Hadeland videregående skole satt i karantene.
 • 17. januar testet en elev ved Trintom skole positivt. Eleven er i familie med en av de smittede ansatte ved Skjervum. Som følge av dette ble 7. klasse ved Trintom skole satt i karantene.
 • 21. januar testet en elev ved Trintom skole positivt. Eleven er i familie med en av de smittede ansatte ved Skjervum. Ingen nye ble satt i karantene som følge av dette, siden eleven allerede var i karantene som nærkontakt.

Les også

Lunner barneskole sendte elevene hjem: – Det er for kaldt og for dårlig luft

Vil snart åpne for besøk igjen

Enhetsleder ved Skjervum helse- og omsorgssenter, Bodil Bakken, opplyser at det snart vil være mulig for pårørende å komme på besøk igjen.

Retningslinjene for besøk vil være følgende:

 • alle besøk må være avtalt på forhånd
 • de besøkende skal bruke munnbind og holde avstand til andre
 • det er kun nærmeste familie som bør komme på besøk, og vi bør helst begrense antall personer som kommer innom
 • et besøk bør ikke vare lengre enn 30 minutter
 • personer som er syke eller som har vært i kontakt med noen som er syke, skal ikke komme på besøk

Les også

Gran har fått sitt første korona-dødsfall: – Dette var en trist nyhet å få

Les også

Lunner har opphevet den lokale koronaforskriften: – Vi anser at det er god kontroll

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.