Gå til sidens hovedinnhold

Åpenhjertig Adam Douglas: – Det er mange som sliter litt ekstra i jula. Jeg har selv vært en av dem

Artikkelen er over 1 år gammel

Når Adam Douglas (38) drar fra den ene utsolgte konserten til den neste på juleturné, så har han alltid i bakhodet at for noen er jula den vanskeligste tiden på året. I første episode av podkasten Hei Hadeland forteller han om sine egne opplevelser av ensom jul.

– Det er veldig mange som sliter litt ekstra i jula og på vinteren generelt, og jeg har vært der selv. Tidligere i livet mitt var det veldig tøffe tider, spesielt på vinteren, og jeg var blant annet helt alene på julaften i elleve år, forteller artisten fra Harestua i podkasten.

Denne bakgrunnen har gjort at Adam Douglas ikke bare har valgt ut de muntre gladsangene på juleturneen sin An American Holiday.

Han forteller at det selvsagt er viktig å skape god julestemning hos alle som kommer for å høre på, men at han også ønsker å framføre låter med en dypere mening og som rører ved flere følelser enn bare kosen.

LES OGSÅ: Julekonsert med Adam Douglas er utsolgt

– Hektisk, men gøy

Konseptet har definitivt slått an. I fjor var det over 10.000 tilskuere som fikk med seg turneen. I år spiller han 18 konserter i perioden fra 23. november til 22. desember hvor han avslutter turneen foran en utsolgt Hadeland kultursal.

I tillegg til alle de offisielle konsertene kommer også en rekke private oppdrag. Det gjør at Stjernekamp-vinneren fra 2017 nesten spiller konsert hver eneste dag i den nevnte perioden.

– Veldig hektisk, men gøy, fastslår Adam i intervjuet som også kommer inn på hvordan han og familien skal feire sin første jul på Hadeland, at sønnen Alvin (5) allerede har stor sans for musikk og hvorfor han fortsatt står med bosted Oslo på Facebook-siden sin.

LES OGSÅ: Et kapittel er slutt for Adam: – Disse gutta her har blitt brødrene mine. Jeg hadde ikke bodd i Norge eller flyttet til Harestua uten dem

Ny podkast

Intervjuet er også intet mindre enn en verdenslansering av lokalavisens nye podkast, som altså har fått navnet Hei Hadeland.

– Vi gleder oss skikkelig til å lansere et nytt produkt, som jeg også håper vil bidra til at enda flere blir engasjerte i Hadeland – både regionen og avisen. Vi starter på en måte litt på topp, med en lokal rikskjendis i første utgave, men vi kan love gode og varierte gjester i studio framover – folk som både kan underholde og gjøre lytterne litt klokere en hektisk hverdag. I tillegg vil jeg takke de lokale annonsørene som har kastet seg med – det er sprekt, sier konstituert redaktør og daglig leder, Siv Storløkken.

Hør podkasten her

I podkasten Hei Hadeland vil lytterne i tiden framover få møte noen av alle de spennende folkene som bor på Hadeland.

Har du tips til noen vi bør snakke med, eller som har en historie som flere bør få høre, så kan du gjerne tipse oss på e-post allerede i dag.

Du kan høre podkasten med Adam Douglas enten i nettspilleren rett under, eller så kan du høre den direkte i Spotify.

Hei Hadeland # 1 - Adam Douglas

Når Adam Douglas drar fra den ene utsolgte konserten til den neste på juleturné, så har han alltid i bakhodet at for noen er jula den vanskeligste tiden på året. I denne episode forteller han om sine egne opplevelser av ensom jul. Hør også hans nydelige versjon av klassikeren White Christmas. Hør i nettspilleren under, i Spotify eller Apple sin podkast-app.

Denne tjenesten tilbys av AS Hadeland. Musikken er gjengitt med tillatelse fra TONO. Uautorisert fremføring eller kopiering er ulovlig.

HVA ER PODKAST?

  • Podkast er redigerte lydprogrammer som distribueres på internett.
  • Podkasting kjennetegnes ved at lytteren gjennom abonnementstjenester kan laste ned programmene til smarttelefon, nettbrett eller lignende for å lytte til dem når det passer.
  • Ordet podcasting er satt sammen av pod (som stammer fra Apples musikkspiller iPod, der pod betyr portable on demand), og av kringkasting.
  • Podkastteknologien ble utviklet rundt starten av 2000-tallet, men gjennombruddet kom først i 2014.
  • Medieundersøkelsen 2018 viser at podkastlyttere er i gjennomsnitt yngre, og har høyere utdanning enn befolkningen for øvrig.

Kilde: Store norske leksikon


Kommentarer til denne saken