Gå til sidens hovedinnhold

Åpner kultur- og natursti på Grindvoll søndag

Artikkelen er over 2 år gammel

Søndag 1. september inviterer Grindvoll vel til åpning av kultur- og natursti på Grindvoll, en sti på 13 kilometer med 19 informasjonstavler.

Innsendt

De siste par årene har Grindvoll vel arbeidet med å etablere en kultur- og natursti på Grindvoll. Initiativet til denne stien kom blant annet fra Marie Kleven som mente dette hørte naturlig sammen med rehabiliteringen og presentasjonen av gravfeltet på Øvre Vestern.

I oppstarten av dette arbeidet hadde også Knut Sterud en sentral rolle blant annet med å skaffe midler tilgjennomføringen. Det er en mengde personer som har utført et imponerende arbeid med å finne traseen, lage informasjonstavler og ikke minst utforming av informasjonen som skal pryde tavlene.

Det må også bemerkes at alle de berørte grunneierne har vært positive til etablering av stien. Søndag 1. september skal den offisielle åpningen av stien finne sted. Dette skjer på Øvre Vestern Det er lagt inn et spennende innslag ved Karin Fristad og Tor Ingar Jakobsen, som skal framføre sanger av Kirsten Langbo.

Det blir også aktiviteter av ulikt slag. Blant annet vil NOF Hadeland informere om fuglelivet i tillegg til at det vil foregå ringmerking av fugler. Speidere fra Gran vil overnatte på stedet fra lørdag og de vil tilby aktiviteter rettet mot de minste, som for eksempel steking av pinnebrød.

Solfrid Myhre skal orientere om Hadelands historie på 15 minutter. Selve åpningen av stien skal gjøres ved ordfører Harald Tyrdal. For de som ønsker å gå stien i sin helhet er det anledning til dette. De som møter opp på Skogglimt vil bli guidet rundt den 13 kilometer lange stien med 19 informasjonstavler. Turen ender på Øvre Vestern der åpningen av stien skal foregå.

Kommentarer til denne saken