Åpnet pop up-leilighet på Granstunet: – Gode tips gjør folk bedre forberedt på pensjonistlivet

Per Christian Christensen fra Hadeland seniorforum var på plass under åpningen. Han synes det er bra at kommunen går aktivt ut for å gi folk råd om å tilrettelegge boligen for alderdommen.

Per Christian Christensen fra Hadeland seniorforum var på plass under åpningen. Han synes det er bra at kommunen går aktivt ut for å gi folk råd om å tilrettelegge boligen for alderdommen. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Før helga åpnet Gran kommune pop up-leilighet på Granstunet. Målet er å gi folk tips om hvordan de kan forberede egen bolig for alderdommen. – Et godt initiativ, uttaler Per Christian Christensen fra Hadeland seniorforum.

DEL

Innsendt Christensen forteller at tidene har forandret seg, og at seniorer i dag må tenke annerledes enn før.

– Tidligere tenkte vel alle at de etter hvert skulle på gamlehjem. Sånn er det ikke lenger. Nå bor vi i egen bolig lenger, og derfor er det viktig å tilrettelegge med praktiske løsninger.

Både rådmann Lars Ole Saugnes og kommunalsjef Mette Mosby var på plass under åpningen av leiligheten under Potetfestivalen.

Både rådmann Lars Ole Saugnes og kommunalsjef Mette Mosby var på plass under åpningen av leiligheten under Potetfestivalen. Foto:

Åpnet med snorklipp

Rådmann i Gran kommune, Lars Ole Saugnes, var på plass for å klippe snora og offisielt åpne leiligheten for besøkende.

– Jeg håper mange kommer innom leiligheten i løpet av perioden den skal stå oppe. «Eldrebølgen» er en utfordring for samfunnet. Vi må starte tidligere å forberede boligen vår for alderdommen, oppfordret Saugnes.

LES OGSÅ:

Han fortalte videre at han selv er i en livsfase hvor han skal tenke på annen bolig.

– Jeg har en gard som sønnen min skal overta. Sånn sett har jeg stor nytte av å være her. Vi som er i denne fasen bør få gode råd og tips slik at vi får lyst til å bruke noe av formuen vår på å tilrettelegge hjemmene våre. Dette handler ikke om at Kommune-Norge ikke vil hjelpe til, men vi må tenke annerledes enn vi har gjort før for å møte framtidas behov.

Pop up-leiligheten på Granstunet holder åpent fram til jul.

Pop up-leiligheten på Granstunet holder åpent fram til jul. Foto:

– Stilig å få bruke lokaler i sentrum

– Det er ganske stilig at kostbare arealer på et kjøpesenter i sentrum blir satt av til en leilighet for den «trege kommunen». Men så er vi ikke den trege kommunen, men den kjappe, nytenkende kommunen, sa Saugnes.

Han benyttet muligheten til å takke ergo- og fysioterapitjenesten for initiativet bak leiligheten.

– Takk for guts og tæl, og moderne tenking, roste rådmannen.

Kloke valg kan se bra ut

Kommunalsjef for helse og omsorg, Mette Mosby, var også på plass under åpningen og benyttet anledningen til å si noen ord.

– Det blir en stadig større andel eldre i de fleste kommuner. Da snakker vi om mennesker som er 62 år eller mer. Men jeg tror vi må starte tidligere. Det er mange som pusser opp boligen sin lenge før de er 60, og som bør ha praktiske løsninger for seniorlivet i tankene. Her kan vi være med å gjøre en forskjell ved å gi folk gode tips. Denne leiligheten er et godt eksempel på at det ikke trenger å se ut som en institusjon eller et sykehjem selv om en tar noen kloke valg, sa Mosby.

Rådmann Lars Ole Saugnes fikk æren av å klippe snora og åpne leiligheten 12. september.  Marit Lindland Ree (t.v.) og Katrine Klevengen Bergsli har tatt initiativ til prosjektet.

Rådmann Lars Ole Saugnes fikk æren av å klippe snora og åpne leiligheten 12. september. Marit Lindland Ree (t.v.) og Katrine Klevengen Bergsli har tatt initiativ til prosjektet. Foto:

Imponert over lokalsamfunnet

Marit Lindland Ree og Katrine Klevengen Bergsli fra ergo- og fysioterapitjenesten er primus motorer for prosjektet. De har fått hjelp av flere kolleger fra Gran kommune i prosjektet.

– Vi har brukt, og skal bruke mange timer på dette – fordi dette er viktig, slo kommunalsjef Mosby fast.
Hun benyttet anledningen videre til å takke alle som har gjort prosjektet mulig å gjennomføre.

– Jeg er imponert over hvordan samfunnet bidrar sammen med oss i dette. Senterleder Tor Ole, med vaktmester Paul Næss og Coop eiendom har gitt oss muligheten for gratis lokaler helt fram til jul. Tusen takk, sa Mosby.

Hun takket alle sponsorer som har bidratt med ting og utstyr til leiligheten, og frivilligsentralen som også hjelper til.

Pop up-leiligheten vil være tilgjengelig for publikum i første etasje på Granstunet kjøpesenter fram til jul.

Send oss tekst og bilder «

Bidra til Ditt Hadeland! Vi oppfordrer deg til å fortelle om arrangement du har vært på.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken