Gå til sidens hovedinnhold

Åpning av høstens utstilling på Glasslåven

Ditt Hadeland

Lørdag 25. september åpner utstillingen "Konstruksjon", med Johannes Engelsen Espedal i Høyloftet og Fredrick Arnøy i Stallgalleriet.

Johannes Engelsen Espedal og Fredrick Arnøy arbeider begge med konstruksjoner, men med ulike innganger og utganger. Espedal tar utgangspunkt i gjenstander som er ødelagt, og som kanskje anses som skrot.

Fra loft, uthus, kjellere eller grøftekanter: et dusjkabinett, et møbel, eller en landbruksmaskin. I skulpturelle komposisjoner blir disse elementene ført videre inn i en kunstnerisk sammenheng, i en komposisjon som illustrerer et fragmentert landskap.

Grunnpilaren i maleriene til Arnøy har de siste årene vært ideen om hjemmet og alt det innebærer av traumer, drømmer og andre minner. Arbeidene har gjerne et fravær av mennesker, men rommer likevel spor av menneskelig nærvær og aktivitet. Enkelte av maleriene er figurative, i form av landskapsmotiver, hus og bygninger. Andre igjen er mer abstraherte bruddstykker av minner, fragmenter av et hjem eller en huskonstruksjon – en tilværelse i oppløsning.

Johannes Engelsen Espedal (f. 1988) bor og arbeider på Kapp, mens Fredrick Arnøy (f. 1989) fra Haugesund, bor og arbeider i Oslo.

Utstillingen varer til 7. november, og i perioden har Glasslåven åpent lørdager og søndager.

Mer om utstillingen og kunstnerne på Glasslåvens nettside.

Kommentarer til denne saken