(Oppland Arbeiderblad)

Like etter klokka 21 torsdag kveld bekreftet politiet i Innlandet at mannen som var involvert i arbeidsulykken, omkom.

Mannen er i 50-årene og er bosatt i Fjell kommune. Mannens pårørende er varslet.

- Mannen ble erklært død på stedet. Saken etterforskes av politi og Arbeidstilsynet, melder politiet.

Falt

Det var ved 13.45-tida at arbeidsulykken skjedde på byggeplassen hvor Biltemas nye lokaler er under bygging på Kallerud. Politiet opplyste tidlig at det var snakk om en fallulykke, og at en person er skadet.

Deretter kom meldingen om at ulykken skjedde i forbindelse med montering av betongelement.

- Foreløpig etterforskning viser at involvert arbeider stod på et liggende betong takelement circa 10 meter over bakken, elementet knakk under montering og falt ned med arbeider, opplyste politiet på Twitter i 17-tida.

Mannen ble hentet av luftambulanse og fraktet til Gjøvik sykehus. Politiet sperret av parkeringsplassen utenfor Power og Jula i forbindelse med redningsoppdraget.

Flere var i nærheten

Innsatsleder opplyser til OA at politiet har en formening om hva som har skjedd, men at de ikke vil konkludere med noe ennå. Det jobbes med å ta hånd om vitner sammen med kommunens kristeteam. Kriminalteknikere og Arbeidstilsynet vil være på plass fredag for å gjøre sine vuderinger av hva som har skjedd.

Flere vitner forteller at minst tre personer var i nærheten da betongen falt ned.

– Det var flere personer som begynte å løpe unna, forteller vitnet.

Brannvesenet skal ha vært de første på stedet. Gjøvik brannvesen holder til i Stampevegen som ligger like bortenfor byggeplassen. Ambulansen skal ha vært på plass få minutter etter.