Årets TV-aksjon: Et hav av muligheter

AKSJONSKOMITEEN:  Fra venstre: Øyvind Haslestad, Hilde Smedsrud, Jan Peter Lyngstad, Jens Arild Olerud. Foran: Marrie Anne Leijenar og Randi Eek Thorsen. Odd Sæterbakken var ikke til stede og sekretæren Solveig Taaje tok fotoet.     

AKSJONSKOMITEEN:  Fra venstre: Øyvind Haslestad, Hilde Smedsrud, Jan Peter Lyngstad, Jens Arild Olerud. Foran: Marrie Anne Leijenar og Randi Eek Thorsen. Odd Sæterbakken var ikke til stede og sekretæren Solveig Taaje tok fotoet.      Foto:

Årets TV-aksjon går til et særdeles viktig formål som engasjerer mange; bekjemping av plast i havet.

DEL

Ditt Hadeland Engasjementet ble til fulle demonstrert når årets TV-aksjonskomité i Gran møttes onsdag kveld for å starte forberedelsene, skriver ordfører og komitéleder Randi Eek Thorsen i en pressemelding.

– På grunn av koronapandemien blir det en annerledes TV-aksjon 18. oktober i år. Det blir ikke bøssebærere som skal rundt til alle husstander, så pengene må samles inn på andre vis, skriver Eek Thorsen.

– Mange er bekymret for om det da vil komme inn like mye penger som før, men komiteen i Gran tar mål av seg til å knuse alle rekorder! De som før har stilt opp som bøssebærere og rodeledere vil bli kontaktet og oppfordret til å lage digitale bøsser. Komiteen vil også vurdere andre måter folk kan gi penger på og vil komme tilbake med informasjon om det etter hvert.

TV-aksjonen har to formål; Kunnskapsformidling og pengeinnsamling. Det er lagt opp til sentrale aktiviteter som fotokonkurranse og et flott undervisningsopplegg tilpasset fagplaner for alle skoletrinn er oversendt alle skolene. Dokka Våtmarksenter vil bidra og i tillegg har aksjonskomiteen mange ideer på aktiviteter og vil utfordre foreninger, skoler – ja hele lokalsamfunnet til kreative og bevisstgjørende aktiviteter som handler om å bekjempe plastforurensning.

– Alle som har lyst til å bidra kan bare ta kontakt med aksjonskomiteen, står det i pressemeldingen.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken