Det ble prøver på rollene som ungjenta Ragna, høvdingsønnen Syr, Grekeren Miros og høvdingens mann Torv. Det var også mulighet til å melde sin interesse til øvrige roller ved boplassen. Mange spente unge og voksne hadde møtt opp til store og små roller.

Juryen besto av regissør Evy Kasseth Røsten, en av forfatterne Marit Sverresson og musikalsk ansvarlig og komponist Tor Ingar Jakobsen. Det møtte mange dyktige jenter til rollen som 12 år gamle Ragna Berg.

Juryen hadde ikke noen enkel oppgave, men til slutt var det (snart) 12 år gamle Pernille Markhus fra Maridalen som ble valgt ut til å spille Ragna. Pernille spiller for tiden i Matilda på Folketeateret, og drømmer om å bli skuespiller. Men dette blir aller første gang hun er med på utendørsteater, så det gleder hun seg til.

Leder i Hadeland teaterlag, Kristin Friborg, var fornøyd med så mange frammøtte. Det begynner å fylle seg opp med barn, men vi har god plass til mange flere voksne, så det er ikke for sent å melde sin interesse. Vi trenger skuespillere i alle aldre og fasonger. Så bare ta kontakt.

Foruten skuespillere, så trenger Bronsebukkene hjelp til mange andre oppgaver også. Alt ifra sang, snekring, tilpasse kostymer, velferd, markedsføring, sjåføroppdrag. Og man kan få nye venner på kjøpet. Dette er også en kjempefin familieaktivitet og en anledning til å gjøre noe sammen med både små og store, avslutter Kristin.