Arrangementet vil avholdes utendørs og følge gjeldende smittevernregler, blant annet med begrenset antall plasser. Gratis å delta, men husk å bestille eBillett via Hadeland kultursal! Kun få billetter igjen, så vær rask.

Det gjenskapte Bildentekstilet fra middelalderen er ferdigbrodert av Olaug Salthe og Stiftelsen Steinhuset har gleden av å ønske velkommen til et hyggelig avdukingsarrangement utenfor Steinhuset på Granavollen.

Bildeserie

SE BILDENE: Trådene fram mot Bildentekstilet

Gjennom de siste tre årene er det gjennomført et stort prosjekt med spinning av ull på håndtegn til brodergarn, plantefarget garnet, vevd bunnstoffet og brodert på tekstilet. Dette middelaldertekstilet med bl.a. innbrodert tekst i runeskrift er interessant både kunstnerisk, historisk og håndtverksmessig.

Biskop Solveig Fiske vil stå for den formelle avdukingen. Musikk ved Hege Rimestad og gruppa Ljod. Uroppføring av tablå med utgangspunkt i tekstilet av Randi Mossing.

Håndverkerne vil være tilstede og kunne fortelle om spinning av ulla, plantefarging og veving.

Selve arrangementet varer en drøy time. Etter avdukingen er det mulig å gå i puljer inn i Steinhuset og se tekstilet montert på veggen, samt å se filmen om produksjonen.

Enkel servering i regi av Østre Gran Bygdekvinnelag og Brandbu Bygdekvinnelag.

Parkering på parkeringsplassen på Granavollen sør for Søsterkirkene og Kommunehuset eller på Sanne skole. Husk å beregne god tid for å gå ned til Steinhuset. (Noen få plasser på Gran gård for de som ikke er så mobile). Vi skal være ute så kle deg etter været.

Bildeserie

Se bildene: Slik ble det nye Bildentekstilet produsert