Gå til sidens hovedinnhold

Flom og færre papiraviser ga leserrekord

Artikkelen er over 2 år gammel

Færre papiraviser har gitt flere lesere på nett for lokalavisen. Flommen får også sin del av «skylda» for ny nettrekord.

På nettavisen publiserer Hadeland både artikler som er forbeholdt abonnenter (pluss-saker), og artikler som er åpne for alle.

Torsdag 19. april var det 3.868 abonnenter som leste en pluss-sak. Det er ny rekord med god margin, med 426 flere «pluss-lesere» enn da den forrige rekorden ble satt i januar.

– Vi ser at stadig flere av våre abonnenter tar i bruk det digitale. Aldri før har vi hatt så mange pålogget som torsdag, sier Sissel Skjervum Bjerkehagen.

Redaktøren tror ikke det er tilfeldig at rekorden kom samme uke som lokalavisen reduserte fra fem til tre papiraviser i uka.

– Vi har sett en jevn vekst de siste ukene, og når det sammenfaller med veldig tidsaktuelle hendelser så har det gitt en boost, sier Bjerkehagen.

 

Opptatt av flommen

Den viktigste faktoren for gode lesertall på nett er imidlertid å gi leserne godt, lokalt innhold som er relevant for folk. I uke 16 flommen vært et hett tema som har engasjert mange. Det har igjen gitt mange artikler og høye lesertall.

– Vi har jobbet hardt for å holde leserne våre oppdatert slik at de får vite det de trenger å vite. Der er vi midt i samfunnsoppdraget, og helt i tråd med leserens forventninger om å finne siste nytt, sier Bjerkehagen.

LES ALLE SAKENE OM FLOMMEN HER

I løpet av uka har også en del lesere vært innom avisens lokaler i Gran sentrum for å aktivere den digitale brukeren sin.

– Det er gledelig å se. Mange ønsker å holde seg oppdatert, og hopper ut i noe de egentlig er litt skeptiske til. Det er gledelig, sier Bjerkehagen.

LES OGSÅ: Slik logger du deg på hadeland.no!

Lørdag sto avisen på stand på Smietorget, og også dere fikk mange hjelp til å logge seg på Hadeland på mobil eller nettbrett.

Flere papirsider

Lokalavisen har også forsikret leserne som foretrekker papiravisen at de ikke vil gå glipp av noe selv om antallet utgivelser er redusert fra fem til tre. Beviset på det er at papiravisen blir tykkere på dagene den kommer ut.

LES OGSÅ: Nå blir det litt mindre papir – og minst like mye lokalavis

Onsdag 18. april var papiravisen på 48 sider, mens et normalt sidetall på en onsdag før frekvensreduksjonen, var på 20 eller 24 sider. Fredag 20. april var papiravisen på 40 sider, mot 24 eller 32 sider på fredagene før avisen reduserte antall utgivelser.

Kommentarer til denne saken