GRAN: Når skoleåret går mot slutten betyr det også at uRed, ungdomsredaksjonen i Hadeland, tar sommerferie fram til august. Denne uka var det oppstartsmøte for nye medlemmer. Fra høsten vil redaksjonen bestå av mellom 15 og 20 ungdommer, selv om ikke alle hadde anledning til å møte opp denne ettermiddagen.

Noen fra årets kull blir med videre, men de aller fleste er nykommere i avisverden.

– Jeg har lyst til å være med i uRed fordi jeg liker å skrive, sier Mari Volden (14) fra Brandbu som er nysgjerrig på hvordan journalistyrket er. Hun fikk en smakebit tidligere i år da hun hadde arbeidsuke i lokalavisen.

– Det er fint å få jobberfaring, og journalist virker som et spennende yrke, sier Idunn Marthinsen som også er veldig glad i å skrive.

Brandbu-venninnene er to av femten nykommere i uRed. Planen er at leserne får servert ungt stoff både på hadeland.no og i papiravisen fra august.

Ifølge en unge lesere-undersøkelse gjennomført av Avisa Nordland er stoff som skrives for unge lesere like interessant for aldersgruppen over, det vil si de på 30–50 år. Det tenker ikke jentene så mye på når de skriver.

– Vi håper vi kan bidra til at flere ungdommer leser avisen, sier Mari Volden.