– Vi har Hadelands fineste badeplass

HERLIG: Ungene storkoste seg på Ulsnestangen i helgen, og her var det ingen som klaget på temperaturen. Fra venstre: Mathias Stubberud, Amalie Dynna, Oliver Dynna, Johanna Volden, Fredrikke Stubberud, Riona Ramadani, Markus Bredesen Olsen, Mina Sofie Bredesen Olsen, Valeron Rexhaj.

HERLIG: Ungene storkoste seg på Ulsnestangen i helgen, og her var det ingen som klaget på temperaturen. Fra venstre: Mathias Stubberud, Amalie Dynna, Oliver Dynna, Johanna Volden, Fredrikke Stubberud, Riona Ramadani, Markus Bredesen Olsen, Mina Sofie Bredesen Olsen, Valeron Rexhaj. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Ungene i Røykenvik er ikke tvil om hvor det er finest å bade på Hadeland: – Ulsnestangen, kom det kort og kontant på spørsmål fra lokalavisen om hvor de foretrekker å bade.

DEL

RØYKENVIK: Sju år gamle Markus Bredesen Olsen fra Moen har imidlertid badet ett sted som gruser det populære samlingspunktet i Røykenvik.

– Jeg har vært sammen med familien min på Mallorca, og der var det enda finere. Men det blir jo litt feil da, for Mallorca ligger ikke på Hadeland, sier Markus.

Lærte å svømme

Han lærte å svømme mens han var i Alcudia, og det er han stolt av.

– Nå kan jeg gå lenger ut i vannet, sier Markus.

Lillesøster Mina Sofie på fem år lærte også å svømme under oppholdet på den spanske ferieøya.

– Vi gikk ikke kurs. Vi bare lærte å svømme. Nå kan jeg dra ut på dypere vann sammen med Markus. Vi bader alltid sammen. Det hender at han spruter vann på meg, men det gjør ingenting. Jeg er ikke pinglete, sier Mina Sofie Bredesen Olsen.

Storebror Markus er glad i å bade, og oppsøker badeplasser så snart været er bra.

– Før helga var vi på Sagvollen og badet i Bråa. Det var gøy det også, men jeg vil aller helst bade på Ulsnestangen. Her er det varmt i vannet og fin bunn. Jeg tipper det er 19 grader i Randsfjorden i dag.

Ferskvann best

Fredrikke Stubberud hadde tatt turen fra Moen for å være sammen med vennene sine. Hun kommer ofte til Ulsnestangen når det er sol og sommer.

– Jeg bader så mye som mulig og bryr meg ikke om temperaturen. I dag var det iallfall ikke kaldt, og jeg har vært ute i vannet nesten hele tiden.

Hun kom nylig hjem fra ferie på Sørlandet.

– Familien var på et sted som heter Hamresanden, og det ligger ved Kristiansand. Der badet vi i havet, og vannet var salt. Selv om det var fint på Sørlandet, trives jeg bedre i sånt vann som det er i Randsfjorden. Dessuten møter jeg mange venner på Ulsnestangen, sier Fredrikke Stubberud.

Artikkeltags