Kjøpte brukte ballkjoler: – Det handler om glitter, glamour og gjenbruk

KLAR FOR BALL: Eline Hemstad

KLAR FOR BALL: Eline Hemstad Foto:

Av

På ballkjoledagen til frivilligsentralen i Lunner kunne folk levere sine egne ballkjoler slik at andre kunne kjøpe de. Kjolene som ikke ble solgt ble hentet av eieren dagen etter, mens de som ble solgt kommer til å bli brukt på et nytt ball.

DEL

Det hele ble arrangert av frivillige og frivilligsentralen i Lunner. Bakgrunnen er at de mener det er dårlig med gjenbruk av ballkjoler.

– Ballkjoler blir ofte brukt bare én gang. Da kan det være smart å selge kjolen videre til noen som trenger eller ikke ønsker å bruke så mye penger på det, sier arrangørene.

De forteller at det har vært en del interesse for arrangementet på Facebook, men de hadde ikke forestilt seg at det kom til å komme så mange mennesker eller så mange kjoler. 

Arrangementet ble avholdt 21. september.

Åpner for dress-byttedag

– I korte trekk vil jeg si det handler om glitter, glamour og gjenbruk, forteller Torild Svendsbråten som jobber ved frivilligsentralen.

Sammen med Mona Hangen, Karin Aaslund og Gerd Myhre arrangerte hun byttedagen på Lunner frivilligsentral. 

Inspirasjon til å holde dette arrangementet kom fra en kommentar fra rektoren på Harestua skole. 

Nå ønsker de også å arrangere en dress-byttedag, hvis det er interesse.

ARRANGØRER: Mona Hangen (frivilligsentralen), Torlid Svendsbråten (frivilligsentralen), Kasin Aaslund (frivillig) og Gerd Myhre (frivillig).

ARRANGØRER: Mona Hangen (frivilligsentralen), Torlid Svendsbråten (frivilligsentralen), Kasin Aaslund (frivillig) og Gerd Myhre (frivillig). Foto:

På ballkjoledagen var det mange som kjøpte kjoler og mange som leverte inn sine gamle. Eline Hemstad og Mina Johnsen var to som kom ut av lokalet med kjoler.

Fant seg «ny» kjole

De forteller at de kom fordi de ville prøve kjolen de eventuelt skulle bruke på ballet sitt, og de gjerne ville ha en kjole som ikke var så veldig dyr.

– Hva syntes du om et slikt arrangement? 

– Jeg synes det er et ganske smart arrangement. Finner du noe du liker så er det enkelt å prøve kjolen og du slipper å bruke masse penger på en splitter ny kjole, sier Eline.

De begge var på plass for å kjøpe kjole. Mina fant seg noe hun likte ekstra godt.

– Hvorfor valgte du å kjøpe denne kjolen?

– Jeg likte godt hvordan kjolen så ut og hvordan den satt på. Den er grønn og det er en av mine favorittfarger. Jeg likte også at det var så stort utvalg her, sier Mina.

Det var et veldig vellykket arrangement, og arrangørene håper å kunne arrangere det samme igjen neste år.

– Men da skal vi ha et større lokale. Frivilligsentralen ble jo for liten, sier Torild Svendsbråten.

Send tekst og bilder «

Har du noe du vil dele med uRed? Her kan du sende inn!

Artikkeltags