Maren og Andreas er på bryllypsreise i Barcelona: #fuckterror

Maren Hvattum og Andreas Bjørseth er på bryllupsreise i Barcelona. Turen fikk en annen start enn de hadde sett for seg.

Maren Hvattum og Andreas Bjørseth er på bryllupsreise i Barcelona. Turen fikk en annen start enn de hadde sett for seg. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Bryllupsreisen fikk en annen start enn Andreas og Maren hadde sett for seg.

DEL

BARCELONA: Maren Hvattum og Andreas Bjørseth giftet seg lørdag. De ble viet i Mariakirken på Granavollen, og feiret hjemme på Marens hjemsted. Bryllupsreisen gikk til Barcelona hvor de befinner seg torsdag kveld. Samme kveld som byen ble rammet av et brutalt terrorangrep.

– Vi har det bra. Situasjonen er uavklart her, men vi håper å komme oss til hotellet, sier Maren på en melding klokka 18.50. Hotellet de bor på ligger rett ved La Rambla.

– Vi møtte heldigvis noen venner som har et hotellrom et annet sted i byen, så vi er der nå, sier Maren. 

De ser at området rundt hotellet de bor på er sperret av.

– Vi håper vi får bo der i natt, men akkurat nå vet vi ganske lite, sier Maren.

Andreas og Maren bor på et hotell like ved Placa de Catalunya hvor bilen skal ha kjørt inn i folkemengden.

Andreas og Maren bor på et hotell like ved Placa de Catalunya hvor bilen skal ha kjørt inn i folkemengden. Foto:

Bor like ved åstedet

Maren og Andreas kom til Barcelona torsdag morgen, og har bare så smått fått startet på det som skulle være en romantisk bryllupsreise.

– Hotellet vårt er øverst på La Rambla, like ved der angrepet skal ha skjedd. Vi var på en måte i andre enden da det skjedde, og oppdaget at folk rundt oss løp. Så oppdaget vi meldinger hjemmefra med spørsmål om vi hadde det bra, forteller Maren på telefon. Maren er fra Brandbu i Gran kommune, mens Andreas er fra Skjetten.

– Dette ble en veldig spesiell start på bryllupsreisen vår. Vi feiret med fest hjemme på gården fredag, og hadde kjempelag på Sanner Hotell lørdag. Vi hadde en fantastisk feiring. Turen nå skulle være oss to, og litt roligere etter tidenes fest. Nå er dette snudd litt på hodet, men vi er glad for at det har gått bra med oss og at vi ikke var på hotellet da dette skjedde, sier Maren.

Hun skriver på sin Facebook-side at de to er på bryllupsreise, og har det bra. Hun avslutter statusoppdateringen sin med noe mange bruker akkurat nå; #fuckterror. Det trenger neppe noen ytterligere oversettelse.

Fant et vennepar

Siden hotellet de bor på ligger rett ved Placa Catalunua har de foreløpig ikke vært tilbake der. De sjekket Facebook like etter at de ble klar over terrorangrepet, og da oppdaget de at et vennepar fra Oslo også var i byen.

– De skrev at de var trygge, og tilbake på sitt hotell. De bor litt lenger unna åstedet, så vi dro til deres hotell og sitter sammen med dem nå, forteller Maren på telefon.

Maren Hvattum fra Brandbu og Andreas Bjørseth sammen med Martine Rasmussen og Anders Fredrik Åvangen, begge bosatt i Oslo men opprinnelig fra Bodø.

Maren Hvattum fra Brandbu og Andreas Bjørseth sammen med Martine Rasmussen og Anders Fredrik Åvangen, begge bosatt i Oslo men opprinnelig fra Bodø. Foto:

Venneparet fra Oslo er opprinnelig fra Bodø. De var også et stykke unna, i Gaudi-parken.

– Vi ble klar over angrepet da ei venninne sendte melding for å høre om alt var bra med oss, forteller Martine Rasmussen som er på reise sammen med kjæresten Anders Fredrik Åvangen. Begge er fra Bodø, henholdsvis Tverrlandet og Mørkved.

– Det er en trykket stemning her, og ekkelt å være så nært. Her på hotellet er restauranten åpen og vi sitter på takterrassen, forteller hun. Maren forteller at det sirkler mange helikoptre over hodene deres akkurat nå torsdag kveld.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken