Gå til sidens hovedinnhold

Barn, ikke brud

Temaet for årets TV-aksjon er ubehagelig, alvorlig og svært utbredt; barneekteskap.

Ditt Hadeland

Hvert tredje sekund blir ei jente giftet bort et sted i verden og på global basis er hver femte jente giftet bort som barn! Dette ønsker Plan International, som er tildelt årets TV-aksjon, å gjøre noe med. De trenger vår hjelp! For dette er både en personlig tragedie for alle som er direkte involvert, men også et stort samfunnsproblem som hindrer utdannelse og mulighet for å delta i samfunnet for store deler av verdens befolkning.

Vegen ut av uføret handler om holdningsendring i samfunnet, utdannelse for jenter og fattigdomsbekjempelse.

Den lokale TV-aksjonskomiteen er i gang

24. oktober er bøssebærerne tilbake i gatene for å bidra i verdens største dugnad, og den lokale aksjonskomiteen i Gran er i full gang med planleggingen. Som alltid stiller alle politiske partier opp i dugnaden sammen med Frivilligsentralen og administrasjonen i Gran kommune.

Komiteen ønsker både å bidra til å spre informasjon om årets tema og håper at store og små folk på Hadeland vil engasjere seg. TV-aksjonen har utviklet kjempefine undervisningsopplegg tilpasset ulike alderstrinn og læreplaner og barnehager, skoleklasser, arbeidsplasser, lag og foreninger oppfordres herved til kreativ aktivitet for å bidra til selve innsamlingen.

I tillegg til innsamling via bøsser vil det også i år bli mulig til å gi bidrag via digitale bøsser.

Årets viktigste søndagstur

Aksjonskomitéen oppfordrer alle som ønsker å bidra litt ekstra til å melde seg som bøssebærer og dermed gå årets viktigste søndagstur! Registrer deg gjerne på aksjonens hjemmeside eller ta kontakt med en av oss i aksjonskomitéen.

Alle som har lyst til å bidra på en eller annen måte kan bare ta kontakt med aksjonskomitéen.

NB! Ha gjerne kontanter 24. oktober. Så hyggelig for bøssebærerne når det kommer inn noen ekte penger også.

Kommentarer til denne saken