Elevene kunne beholdt pengene selv, men gir dem i stedet til noen som trenger det mer

GAVE: Camilla Eide (i midten) fra Barnekreftforeningen Oppland mottok 3000 kroner fra fjorårets klasse 10A på Brandbu ungdomsskole, representert ved foreldrekontakt Nina H. Hoel og elevrepresentant Jenny Gagnum Nygaard.

GAVE: Camilla Eide (i midten) fra Barnekreftforeningen Oppland mottok 3000 kroner fra fjorårets klasse 10A på Brandbu ungdomsskole, representert ved foreldrekontakt Nina H. Hoel og elevrepresentant Jenny Gagnum Nygaard. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

De kunne valgt å dele pengene mellom seg, men elevene som i fjor gikk i klasse 10 A på Brandbu ungdomsskole ville heller at pengene skulle gå til en god sak.

DEL

– Vi hadde snakket om det en stund at vi ville gi de pengene som eventuelt ble igjen til en god sak. Så da det ble igjen litt penger, ble vi enige om å finne et godt formål, forteller elevrepresentant Jenny Gagnum Nygaard.

Valget falt på Barnekreftforeningen i Oppland, som jobber for å gjøre hverdagen bedre for barn som er rammet av kreft og deres familier.

La i litt selv

Nå har elevene begynt på videregående skole og klassekassa inneholdt nesten 3000 kroner. Foreldrekontakt Nina H. Hoel la i litt fra egen lomme, slik at det ble en rund sum til foreningen.

– Det er bare hyggelig å bidra til et så godt formål. Pengene blir overført i dag, fortalte Hoel, da hun og elevrepresentanten møtte Camilla Eide fra Barnekreftforeningen Oppland mandag.

Hun var svært glad for gaven.

– Slike gaver kommer godt med. Alle som jobber for Barnekreftforeningen jobber frivillig. Det betyr at pengene uavkortet går til tiltak rettet mot dem som er rammet av kreft. Vi kjøper inn leker og utstyr til sykehusene på Gjøvik og Lillehammer og vi arrangerer turer og kvelder med pizza og kos. Vi gjør mye for at de som er rammet og familiene deres skal få oppleve ting som gjør hverdagen litt bedre, sier Eide.

Sparte penger

Som avslutning på ungdomsskolen var klassen på tur til Trysil, men valgte blant annet å ikke kjøre buss for å spare penger.

– Vi ønsket at det skulle bli igjen litt penger og jeg er glad for at det blir gitt til Barnekreftforeningen. Det er en fin organisasjon som gjør mye bra for barn og unge lokalt. Jeg håper også at andre klasser blir inspirert til å gjøre det samme. Det er bedre at pengene går til et godt formål enn at elevene tar pengene selv, mener Gagnum Nygaard.

Artikkeltags