– Jeg har jobbet med et barn med leukemi. Det gjorde sterkt inntrykk på meg. Nå trengte jeg en utfordring. Å sykle for Barnekreftforeningen gir både motivasjon og mening, sier Karianne.

34-åringen fra Harestua har aldri sittet på en landeveissykkel.

– De siste månedene har jeg derimot syklet en del mil på terrengsykkel, forteller hun.

Flere fra Hadeland

I juli setter hun seg på sykkelsetet sammen med tre andre hadelendinger og 1900 andre gulkledde syklister fra Team Rynkeby. De kommer fra forskjellige land og sykler sin egen rute. En uke etterpå, 7. juli klokka 13.00, samles de på Løveplassen i Paris.

 

– Her er det ingen som spiser av lasset. Målet er å få inn mest mulig penger til formålet. Vi betaler både sykler, klær og overnattinger selv. Derfor må vi regne med å bruke ca. 30.000 kroner fra egen lomme i tillegg til feriedager. Det sier litt om hvor mye dette betyr for oss, sier Cato Linnerud fra Lunner. Han deltar for fjerde gang i 2018.

LES OGSÅ: Sykler Oslo-Paris til inntekt for barn med kreft

– Målet er å få inn mest mulig penger fra samarbeidspartnere. Vi trenger å få dekket kostnader til servicebiler og mat de dagene vi sykler. Alt overskytende går uavkortet til formålet, sier Mons Helmenbakken fra Gran.

I fjor samlet syklistene inn 87 millioner, 7,4 millioner gikk til Norge, forteller Camilla Eide. Hun er styreleder i Oppland Barnekreftforeningen, og skal være med som servicemannskap. Det skal også hadelendingen Tom Gunnar Hagen.

LES OGSÅ:

«Ribbekiller» 3. juledag

3. juledag arrangeres det et fire timers spinningarrangement hos Sving Inn Gran. Dette er åpent for alle.

– Sving Inn er stedet for damer, men i denne anledningen åpner vi dørene også for menn, sier daglig leder, Tove Hærum Østby hos Sving Inn. De er sponsor for Team Rynkeby, og alle inntektene fra arrangementet i romjula går til formålet.

– Det er bare å melde seg på. Vi har 17 sykler. Det er også mulig å dele på syklene, det er vel få som vil spinne fire timer i strekk, sier Hærum Østby.

 

Er tilbudet godt nok så sykler vi hjem

Det er fort gjort å bli litt overmodig, men Mons Helmenbakken og Arne Dihle er klare for ei utfordring.

Hva skal til for at dere sykler hjem?

– Dersom summen til Barnekreftforeningen er stor nok, da vil vi vurdere å sykle hjem, sier de. Hvor mye penger det er snakk om, vil de ikke spesifisere. I tillegg må vi jo bruke ei ferieuke til på sykkelsetet, sier Arne Dihle. Han har syklet for kreftforeningen før, den gang gjennom jobben som brannmann.

FAKTA: TEAM RYNKEBY

I 2001 fikk dansken Knud Vilstrup idéen om å sykle til Paris for å komme i bedre form. Sammen med 11 syklister fikk han med arbeidsgiveren, juiceprodusenten Rynkeby, som sponsor.  Da de kom hjem hadde det igjen 38 000 kroner. Disse valgte de å donere til barnekreftforeningen i Odense.

Siden den gang har Team Rynkeby årlig syklet til Paris. Rynkeby er fortsatt sponsor. De dekker administrative utgifter slik at alt overskudd kan gå til formålet.

I 2018 deltok 44 lag med tilsammen 1.700 syklister fra Norge, Sverige, Danmark, Finland, Island og Færøyene.

Siden Norge ble med i 2014, er det samlet inn 26.515.098 kroner som har gått til barnekreftforeningen i Norge.

Totalt er det samlet inn nesten 420 millioner kroner.

Kilde: rynkeby.no