– Har dere plass til en ekstra?

TRENGER FLERE: Kari Grina og Øystein Zahl Einarsen håper det kommer mange som ønsker å vite mer om hva det innebærer å være fosterforeldre.

TRENGER FLERE: Kari Grina og Øystein Zahl Einarsen håper det kommer mange som ønsker å vite mer om hva det innebærer å være fosterforeldre.

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Det er et stort behov for fosterforeldre i distriktet. Nå inviteres det til informasjonsmøte om hva det innebærer å bli fosterforeldre.

DEL

ROA: Barnevernstjenesten i Lunner er vertskap for møtet, som finner sted i kommunestyresalen på Roa onsdag 24. februar. Dit kommer Fosterhjemstjenesten i Oppland for å informere om hva det vil si å være et fosterhjem. Dette er et åpent møte for alle som bor i Gran, Lunner og Jevnaker. Målet er å rekruttere nye fosterhjem i distriktet.

– Det er generelt et stort behov for flere fosterhjem. I tillegg har politikerne i Lunner vedtatt å bosette minst ti mindreårige flyktninger i kommunen. Fem av disse skal være under 15 år. Disse må vi finne fosterhjem til i kommunen, sier barnevernsleder Øystein Zahl Einarsen.

Ser fordelene

Ifølge fosterhjemstjenesten er de mindreårige flyktningene som nå trenger fosterhjem i Lunner gutter mellom 11 og 14 år, fra Afghanistan, Eritrea og Syria.

– Det bor mange mindreårige asylsøkere i mottak i Lunner, og barnevernslederen ser fordeler ved å plassere disse i permanente hjem.

– Disse er aktive i nærmiljøet og får venner her. Får de en plassering i et hjem i nærheten, er det selvsagt et pluss, sier han.

Når det gjelder barn fra ordinære norske hjem der barnevernet har undersøkt og sett at barnet trenger et annet omsorgstilbud, behøver ikke fosterhjemmet å være i samme kommune.

– Det er Fosterhjemstjenesten i Oppland, som ligger under BUF-etat, som står for opplæringen av fosterhjem. Det er også de som fordeler barn til disse hjemmene, i samråd med oss. Det er viktig at barna som plasseres passer godt inn i sin nye familie, sier Zahl Einarsen.

Barnevernstjenesten i Lunner har ansvaret for rundt 20 barn som er plassert i familier andre steder i Oppland. Drøyt fem barn er plassert i Lunner kommune.

Stand på Granstunet

– Vi håper mange vil ta turen til rådhuset denne onsdagen for å høre hva dette innebærer. De som synes det høres interessant ut, kan få tilbud om et Pride-kurs, som skal forberede deltakerne på å bli fosterforeldre, sier barnevernskonsulent Kari Grina.

Fosterhjemstjenesten i Oppland vil også ha en stand på Granstunet førstkommende lørdag, der man også kan møte lokale fosterforeldre, som forteller om hvordan det er.

– Det vil også være en fostermor til stede på møtet 24. februar, forteller Grina.

Avdelingsleder Solveig Morten Buraas i Fosterhjemstjenesten i Oppland forteller at de ønsker seg flere fosterhjem på Hadeland, og at de derfor arrangerer informasjonsmøtet.

– Pride-kurset vil også bli holdt lokalt på Hadeland og har oppstart i juni, forteller hun.

Buraas kan på generell basis si at det hele tiden er behov for påfyll av nye fosterhjem.

– Vi har til enhver tid rundt 25 barn som venter på å få et hjem. Noen har vi funnet en familie til, mens andre ikke har kommet så langt i prosessen. Så det blir vanskelig å si akkurat hvor mange hjem vi trenger.

Pride-kurs

PRIDE grunnkurs arrangeres av Fosterhjemstjenesten og gir deg mulighet til å vurdere om det å være fosterhjem er noe for deg.

Individuelle og gruppebaserte innlevelsesøvelser er sentrale deler av opplæringen i PRIDE.

Disse gir deg et nært forhold til situasjoner og berørte parter i en fosterhjemsplassering.

Artikkeltags