Gå til sidens hovedinnhold

Bekymret for skogbrann på Hadeland

– Det er sjeldent at det er så tørt i september, sier gutta i brannvesenet og allmenningene på Hadeland.

Ditt Hadeland

Det er tørt i skog og mark på hele Hadeland nå. I vinter var det dessverre mye «toppbrekk» som kan bidra til økt spredningsfare om en skogbrann oppstår. Det er heller ikke meldt om nedbør av betydning den nærmeste tida. Selv om vi får noen regnbyger og nattefuktighet er ikke det nok til å bedre situasjonen.

– Vi oppfordrer derfor folk til å være forsiktige når de ferdes i skogen slik at vi unngår skogbrann nå. Våre klare oppfordring er at det ikke er tid for bålbrenning nå og vi minner om det generelle bålforbudet som gjelder til og med 15. september, sier Amund Wøien fra Lunner Almenning, Harald Kvam fra Gran Almenning, Per Ansgar Østby som er beredskapsleder i Lunner-Gran brann og redning og Kasper Andresen i Brandbu og Tingelstad Almenning.

– På Hadeland er det mange fine tilrettelagte bålplasser, det er greit å bruke disse, men vær svært forsiktig. Husk alltid å ha tilstrekkelig slokkevann i nærheten. Ikke lag bålet større enn nødvendig og slokk bålet helt før du forlater stedet.

– Husk at du alltid er ansvarlig når du tenner ild. Uforsiktighet som fører til skogbrann er straffbart og kan føre til et erstatningskrav. Skogbrannindeksen kan du selv følge på denne adressen: skogbrannfare.met.no.

Ta med matpakke, pølse på termos og kos deg på tur i skogen.

Kommentarer til denne saken