Ringerikes Blad: Fredag opplyser politiet i en pressemelding at de har begjært siktede varetektsfengslet i fire uker med brev- og besøksforbud og forbud mot aviser og kringkasting i hele fengslingsperioden samt fullstendig isolasjon i to uker.

Fengslingsbegjæringen er sendt til Ringerike, Asker og Bærum tingrett, rettssted Hønefoss som skal behandle begjæringen.

Gjennombrudd i Jonas-saken: – Utelukker ikke flere pågripelser

Samtykker ikke til fengsling

Saken vil gå som kontorforretning. Dette innebærer at saken behandles av domstolen uten at partene er til stede.

Siktede samtykker ikke i fengsling. Siktede er ikke avhørt, politiet har et ønske om å gjennomføre avhør så snart som mulig, men det er ikke avklart om dette vil skje før helgen.

Drapssiktet pågrepet på Rena: Politiet jobber på stedet

Vil ikke forklare seg

Mannens forsvarer, advokat Ellen Tvedt Jorem, opplyser til NTB at mannen ikke har tillit til politiet og at han derfor ikke ønsker å forklare seg.

– Vår klient samtykker ikke til varetektsfengsling. Han er klar på at han har ingen befatning med drapet han er siktet for og erkjenner ikke straffskyld.

– Den massive medieinteressen for denne saken gjør at vi ønsker å minimere belastningen for vår klient i denne svært krevende situasjonen. Derfor har vårt råd til ham vært at spørsmålet om varetektsfengsling behandles skriftlig med retten og politiet. Det rådet har han valgt å følge, og vi har derfor inngitt våre merknader skriftlig til retten, sier Jorem.

Kjenning av politiet

Torsdag var det fire uker siden Jonas Aarseth Henriksen ble funnet drept i bilen sin ved en hytte ved Nes i Ådal. Henriksen ble bisatt i Hønefoss kirke 31. august.

Politiet er sparsommelige med opplysninger rundt etterforskningen, men politiadvokat Tine Henriksen uttalte på en pressemelding torsdag at siktede er tidligere kjent for politiet.