Gå til sidens hovedinnhold

«Berre veit» Piaf og Fosse i Steinhuset

Ditt Hadeland

Torsdag 16. september blir det en konsert/dikt-forestilling i Steinhuset med sanger fra Edith Piafs repertoar samt dikt av Jon Fosse. Umiddelbart er disse to ganske så forskjellige kunstnere, men felles for Piaf og Fosse er at de gir uttrykk for at kjærligheten finnes som en selvstendig kraft som bare er – nesten uavhengig av menneskenes handlinger. Den ene roper det ufiltrert ut, den andre maner det opp fra havets dyp.

Jon Fosses dikt er tonesatt av Arnhild Vik og de ble uroppført under norsk litteraturfestival på Lillehammer våren 2019. Siden har «Berre veit» blitt vist på Teater Innlandet.

Jon Olav Fosse er en norsk lyriker, dramatiker, prosaist og oversetter. Han bor i Statens æresbolig for fortjente kunstnere, Grotten, i Oslo. Fosse har skrevet et femtitalls verk, romaner, dikt, barnelitteratur, essay og skuespill, og hans utgivelser er oversatt til over femti språk. Fosses dramatikk har blitt oppført i mange land som for eksempel Tyskland, Frankrike, Polen, England, USA, Brasil, Australia og Cuba.

Medvirkende:
Eline Holbø Wendelbo, idé, tekst og sang: Teaterutdannet med blant annet studier ved Conservatoire national superieur d'art dramatiske. Frilanser, teaterlærer ved Lillehammer kulturskole og scenekunstner ved Teater Utlandet.

Arnhild Vik komposisjon og piano: Hun debuterte som konsertpianist i Universitetets aula i 1982. Hun studerte i London, hos professor Albert Ferber i to år, og avla diplomeksamen ved Norges musikkhøgskole i 1984. I årene 1984–2015 var hun ansatt som høgskolelektor samme sted. Parallelt har hun vært ansatt ved Den Norske Opera, i årene 1984–1987.

Sigurd Tingstad trekkspill/accordéon musette: Blant annet trekkspillærer ved Lillehammer kulturskole.

Kommentarer til denne saken