Vil du lese ei koselig «feelgood» bok i vinter? Da er kanskje denne boka noe for deg. Jeg fikk den anbefalt av en dansk bibliotekar som var innom hos oss i sommer.

Polly er ei vellykket dame i 30-åra i reklamebransjen med eget firma sammen med samboeren sin. En dag går firmaet deres konkurs. Hele livet hennes raser sammen, samboerskapet rakner og hun mister både jobb og bolig. Hun må sove på sin vennindes sofa, og begynner å lete etter et nytt sted å bo. På nettet kommer hun over et kjent navn, Mount Polbearne, hvor hun en gang har vært på skoletur. Dette er ei øy på Cornwall-kysten.

Polly reiser for å se på den nedslitte leiligheten som ligger over et tomt butikklokale. Hun bestemmer seg for å søke lykken der, og ikke lenge etter er hun installert i huset. Siden hun er arbeidsløs bestemmer hun seg for å ta opp sin gamle hobby baking. Hun gir bort brød til folk hun blir kjent med, og snart begynner ryktet å gå om den fantastiske baksten hennes. Bakinga er så godt skildret at jeg synes jeg kjenner lukta av alt det deilige ferske brødet.

Den gamle sure dama som driver byens eneste bakeri, er ikke begeistret for konkurransen. Vi får høre hennes historie om hvordan hun mistet mann og sønn på sjøen. Etter mange viderverdigheter blir hun og Polly venner.

Polly blir også godvenner med fiskerne på stedet, og det blir en liten romanse her. Vi får også høre om fiskernes strevsomme hverdag og et dramatisk forlis.

Et morsomt innslag i boka er også fortellingen om den lille lundefuglen som blir Mollys kjæledyr.

Med sine nye venners hjelp kommer Polly i gang med sitt eget bakeri, og hun bidrar til at det åpner flere nye butikker på det lille stedet. Det lurer også en ny romanse i bakgrunnen.

Forfatteren er flink til å skildre det koselige landskapet og lukter og smak av sommer og sjø og alt det gode bakverket. En får lyst til å reise dit for å oppleve det selv.

Det er koselig å lese ei bok om en som våger å starte på nytt og følge sine drømmer.

Og helt til slutt i boka kommer det en overraskelse med flere sider med oppskrifter på det deilige bakverket. Jeg får lyst til å prøve det ut en dag!