«Det kommer snart til å begynne å regne, men hun bestemmer seg raskt for å ta sjansen. Hvis hun går raskt, burde hun rekke hjem før de mørke skyene som glir inn over hustakene, når fram til henne. Går hun snarveien gjennom skogen, tar det sju minutter.»
Nathalie Svensson, en 45-årig psykiater og medlem i rikskriminalens profileringsgruppe, trives egentlig med tilværelsen. Som nyskilt har hun skaffet seg en ettromsleilighet i Stockholm. Der kan hun ta seg fri og leve et annet liv enn det hun har som lege og mamma hjemme i Uppsala, i et hus som ligger avsidesliggende til.
Til tross for at hun lever livet og nyter sin nyvunnet frihet så får man raskt greie på at ting ikke er helt rosenrødt «Utenfor Bukowskis stanset hun brått. Igjen kom det over henne. Det sterke ubehaget, følelsen av å bli forfulgt. […] En person i mørkegrønn anorakk så rett som det var ut til å dukke opp i nærheten av henne.»
På vei hjem etter en sen kveld på Café Opera, får hun en SMS fra Rickard Ekengård, den berømte skuespilleren hun tilbrakte en natt med noen uker tidligere. Han ønsker å treffe henne igjen og de bestemmer seg for å møtes på Karlaplan, men når Nathalie kommer dit, blir hun vitne til at Rickard blir brutalt skutt og kastet i fontenen. Overfallet er nærmest identisk med mordet på hennes store kjærlighet Adam – en ti år gammel drapssak som aldri ble løst.
I tråd med jakten på drapsmannen til Rickard begynner Nathalie å grave i den gamle drapssaken til Adam, samtidig som hun skal balansere jobb og forholdet til sin eksmann og barn.
Boken drar deg inn i handlingen fra første stund. Det er en skikkelig pageturner som er vanskelig å legge fra seg. Jeg tok meg selv i å glemme klokken fordi jeg bare måtte lese ett kapittel til.