Kjersti Rorgemoen har skrevet romanen «Eit praktisk menneske». Den framkaller både humring og meddiktning – rett ut sagt rein og skjær leseglede.

Liv Indrebø er romanens hovedperson, og det er hun som fører ordet- det vil si vi følger tankestrømmen til den noe fåmælte hovedpersonen.

Liv har flytta tilbake til bygda og kjøpt seg en plass som har stått til nedfalls i mange år. Uten strøm, vann og wifi har den ingen større verdi utover den Liv gir den; å gjøre plassen beboelig, og å leve ut sine drømmer om praktisk arbeid og frisk luft. Hun sammenligner seg med kjæresten Svein som bor nede i bygda. Han jobber som fysioterapeut og «… han slepp konstant å finne opp si eiga nytte, han gjer ting det udiskutabelt er bruk for kvar dag…». Liv jobber på et folkemuseum, og skal formidle museet med ord som hun ikke helt tror på. Livs evne til å ordne opp og å være sjølhjulpen, møter stadig på hindringer. For hun er jo avhengig av folk, og at ting virker. Som for eksempel at forholdet til Svein fungerer og at bilen går. Forfatteren gir gjennom Livs tanker og observasjoner fine og varmt humoristiske perspektiv på livet i bygda, særlig gjennom skildringen av en rekke gjenkjennelige typer. Liv blir litt "slem" av all sjølstendigheten, men hun har også sjølinnsikt; «… Det er fyrst på avstand jeg kan fungere som eit anstendig menneske, når eg har forstått kva som er rett, er det allereie for seint».

I løpet av romanen så innser vel leseren før Liv at forholdet til Svein er i ferd med å slukne. Romanen stopper da også brått, men her er det bare å dikte videre. Hurra for litteraturen!

Kjersti Rorgemoen (1982) bor i Tokke i Vest-Telemark. Foruten «Eit praktisk menneske» utgitt i år, har hun blant annet skrevet «Purkene snudde seg» (2009) og «Håpet og festen» i 2015. Alle utgivelsene har fått god mottakelse. Deriblant fikk Rorgemoen Bokhandlerforeningens store forfatterstipend etter utgivelsen av «Håpet og festen».