Gå til sidens hovedinnhold

Sjarmerende skrekkhistorie om varulven Frank

Artikkelen er over 2 år gammel

Monsteret i natten av Mats Strandberg

Bibliotekaren anbefaler

På 9-årsdagen sin blir Frank bitt av en hund, og noe mystisk skjer. Om natten blir Frank til et monster.

«Jeg tenkte ofte på monstre før jeg selv ble et. Jeg var veldig mørkredd. Jeg var ikke redd for torden, men jeg hatet vind. Særlig når det hørtes ut som om vinden suste rundt huset og prøvde å finne en måte å komme seg inn på. Det ulte i pipa, og vinduene knakte som om de kom til å knuses, mens tretoppene utenfor svaiet fram og tilbake som om de levde.»

Frank drømmer mystiske drømmer. I drømmen er han dekket av lurvete pels og løper barføtt i skogen. Det eneste han vil, er å bli klappet, klødd bak ørene og kost med. Men hvorfor blir alle så redde?

Dette er en sterk og rørende bok om Frank, som er fryktelig ensom. Han har ingen venner, og flykter helst inn i bøkenes verden. På 9-årsdagen har mamma og pappa laget i stand til bursdagsselskap. Men ingen dukker opp, bortsett fra Alice som bor i huset ved siden av, og hunden hennes, Uffe. Frank prøver å gi Uffe litt kake, men ender opp med å bli bitt av den lille hunden. Og nå forandres alt. Om nettene forvandles Frank til et monster.

«Jeg hoppet ut av vinduet, selv om rommet mitt ligger i andre etasje. Jeg landet mykt på alle fire og løp gjennom hagen. Det gikk dobbelt så fort, for nå hadde jeg jo dobbelt så mange bein. Jeg trengte nesten ikke å ta sats for å hoppe over muren og ut i skogen. Tunga hang langt ut av munnen min, og jeg peste. Hjertet slo hardt og voldsomt. Og jeg hørte Oliver skrek navnet mitt fra vinduet. Jeg løp fortere og fortere inn mellom trærne. Jeg lurte på om jeg kunne komme tilbake noen gang nå når lillebroren min visste at jeg var et monster.»

Dette er en bok som gikk rett i hjertet på meg! Den er spennende, morsom, trist og akkurat passe skummel, med sånne cliffhangere som gjør at man bare MÅ lese videre. De nydelige illustrasjonene til Sofia Falkenhem gjør boka komplett.

Denne boka er en drøm for leseglade barn!

 

Kommentarer til denne saken