Gå til sidens hovedinnhold

La det snø

Artikkelen er over 3 år gammel
Innsendt

La det snø, av John Greene, Maureen Johnson og Lauren Myracle

Når den første snøen faller blir verden helt stille og det blir tåkete. Stemningen er helt magisk og verden står litt stille. Historiene i «La det snø», forlenger denne følelsen. Tre forfattere forteller om juledagene i Gracetown, i USA. Her skaper snøen noen utfordringer. Det er den verste snøstormen på femti år.

Jubilee befinner seg av mange uforutsette grunner på et tog for å feire jul med besteforeldrene sine. Snøen skaper trøbbel og toget blir stående fast i Gracetown. Jubilee har akkurat falt ned i en iskald bekk og foreldrene hennes er arrestert på juleshopping. Hun prøver å få tak i kjæresten, men han er for opptatt med familien og å feire jul. Så da må Jubilee spørre seg selv; hva er en god kjæreste?

Keune skal oppleve sin beste kveld noensinne. Han er sjefen på Waffle House på julaften. Han regner med at det blir en rolig vakt, inntil et helt lag av cheerleadere - i oppvarmingsutstyret sitt- stormer inn døra. Han må ut på kjøkkenet og gledeshyle litt før han dukker opp bak disken igjen, med et bredt glis. De tre på vakt inviterer vennene sine, men det er bare plass til den første gjengen som kommer. Kappløpet til Waffle House begynner!

Addie er i sin hittil største livs krise til nå. Hun har så mange forventninger til kjæresten sin som han ikke klarer å følge opp. Det blir dårlig stemning, og Addie gjør et dumt valg på fest. Kan forholdet hennes til Jeb fikses? Her trengs det hjelp fra gode venner.

Jeg ble med på alle oppturene og nedturene til ungdommene i historiene. Jeg lo godt mange ganger og gråt litt om hverandre. De tre historiene fletter seg pent inn i hverandre. Å lese denne boka var som å bli dratt med inn i en julefilm med forelskelse, romantiske kyss, og en liten minigris som får plass i en julekopp.

Kommentarer til denne saken