Gå til sidens hovedinnhold

Lesetips i sommervarmen: Humor for alle

Artikkelen er over 2 år gammel
Bibliotekaren anbefaler

«Jeg burde ant at noe var på gang. Vanligvis stanser jo ikke pappa opp for å se på sykkelreparasjonene mine … Og han følte vel at dette var riktig tidspunkt. Anledningen han hadde ventet på. Så pappa kremtet, gikk to runder rundt både meg og bøtta, før han kremtet igjen … Likevel kom de ganske overraskende på meg, disse ordene over en bøtte vann: Ja, ja – det kan komme mye rart ut av en liten rift i gummien.»
 

Anton er 12 år gammel når han får vite av pappa at han var et uhell – foreldrene hadde faktisk prøvd å unngå å få barn ved å bruke kondom. Antons store spørsmål etter denne avsløringen er om han kan være viktig og bety noe allikevel?
 

Antons mamma døde for flere år siden, hun ble påkjørt av en buss. Anton og pappaen har vært alene siden.
 

Etter et besøk hos kompisen Ole bestemmer Anton seg, sammen med bestevennen sin Ine, ut at han skal fikse en kjæreste til pappa. Men hvordan skal de klare det? Sammen med Ina lager de en kontaktannonse – en kontaktannonse som kanskje viser seg å ikke beskrive Antons pappa heeelt korrekt. Oppgaven med og skaffe til veie Antons pappa en kjæreste, viser seg å ikke bli så enkel som de trodde.
 

I 2016 debuterte Gudrun Skretting med boka «Anton og andre uhell». Hun vant med denne boken Kulturdepartementets debutantpris og NBUs pris Trollkrittet. Boka ble også nominert til ARKs barnebokpris og Bokslukerprisen, men nådde ikke helt opp på disse prisene. I 2017 kom oppfølgeren «Anton og andre flokkdyr», en bok som også er verdt å lese. I tillegg så er det en tredje bok på trappene om Anton. Den er planlagt utgitt høsten 2018.
 

«Anton og andre uhell» er en humoristisk bok som man enkelt kan leve seg inn i. Den handler om vennskap, kjærlighet og mange ulike uhell. Boka kan trygt anbefales til både barn, ungdom og voksne som setter pris på å få seg en god latter.

 

Veronica Schevik

Bibliotekar

 

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.