En spenningsroman om klimakrisen

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

Bibliotekaren anbefaler Arne Svingen er en våre mest populære barn og ungdomsforfattere, med en lang rekke utgivelser bak seg. Mye av arbeidet han har fokus på å bedre lesning blant barn og ungdom, og særlig blant gutter. Bøkene hans er lettlest og spennende, og tar for seg temaer som omhandler hverdagen til barn og unge. «En himmel full av skyer» er en fengende fortelling om klimakrisen og hvordan en ung miljøentusiast gjør en innsats for å bevare det som er igjen av jordkloden.

Henrik er 11 år og kreftsyk. Etter flere strålebehandlinger og sykehusopphold for han verden verste beskjed av legen sin; han har et år igjen å leve. Istedenfor faller sammen i gråt, noe moren hans gjør hele tiden, er Henrik mer optimistisk enn noensinne. For han vet akkurat hva han skal bruker det siste året av livet sitt på. Han skal redde verden og han har dårlig tid!

Sammen med storebroren sin Bredo og Sofia, datteren til statsministeren, setter han i gang med en største og villeste redningsaksjon noensinne, som skal rydder opp i miljøkrisen, en gang for alle.

Og det er dette boka bygger videre på, og for en spennende historie!

Gjennom vittige dialoger og komiske scener, får leserne innblikk i hvordan den unge miljøbevisste gutten, gjør en iherdig innsats for å redde verden til tross for sykdommen. Og dette gjør han med humor og optimisme.

Romanen er proppfull av fakta om miljøet, og hvordan mennesker handlinger har skapt miljøproblemer som i dag påvirker oss på mange måter. Dette blir presentert blant annet i en tv-debatt mellom Henrik og statsministeren.

Etter å ha lest boken to ganger, sitter jeg igjen med må følelser av at det aldri for sent å gjøre en innsats for samfunnet. Jeg tror denne boka kan bidra med å gi barn en større forståelse for hvordan politikken og medier fungerer i dag.

Det er fin bok som passer for barn fra ni år, men kan godt leses av voksne også. Anbefales på det varmeste

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken