Vi tar med oss bøkene og fortellergleden ut av lokalene på Nesbakken, og møter deg ute i naturen med det nye konseptet «Bøker rundt bålet».

– Med Bøker rundt bålet ønsker vi å skape hyggelige møteplasser der litteraturen står i sentrum. I hele 2021 planlegger vi å holde arrangementer utendørs. Vi skal besøke nabolag, strendene våre, skogen, torget og ellers steder der folk ferdes. Og kanskje møter vi også deg som ikke har besøkt biblioteket vårt tidligere», sier bibliotekleder Guro Skretteberg.

LES OGSÅ: Bibliotekaren anbefaler: Magiske bøker

Første arrangement ut er «Ligg og lytt» på Nøklebytangen. 29. januar inviteres voksne sambygdinger til en kveld fylt med bålkos og vinterlitteratur. Hva er vel bedre enn å ligge under et varmt reinskinn og stirre opp på stjernehimmelen mens bålet knitrer og du kan senke skuldrene og bare lytte mens noen leser høyt for deg? Kvelden avsluttes med grilling og sosialt samvær rundt bålet for dem som ønsker det. Biblioteket stiller med bål, liggeunderlag, soveposer og reinskinn fra BUA. Men mat og termos må du ta med selv. Vær oppmerksom på at man må melde seg på i forkant og at det er begrenset antall plasser.

Å samles rundt leirbålet for å dele gode historier ligger i urinstinktet vårt. Mennesker har til alle tider, og i alle kulturer samlet seg rundt bålet. Vi fascineres og underholdes like mye av de gode historiene i dag, og kanskje nettopp dette siste året har gjort at det er enda viktigere å kunne samles rundt bålet og ta del i fellesskapet. Selvfølgelig med god avstand og med smittevernrutiner på plass.

– Hele programmet for året er ikke klart ennå, men vi ser for oss noe for enhver smak. Familiearrangementer med eventyrstund på lekeplassen i nabolaget, grøsserkveld i skogen for de litt eldre, gåturer og aktiviteter i skog og mark, for eksempel til Loftberget og Tverrsjøstallen. Felles for alle arrangementene er at vi skal samles rundt bålet og nyte god litteratur, mat og fellesskap med andre. Og med oss på laget håper vi å kunne få med oss deg som er engasjert og vil bidra til et levende lokalsamfunn. Enten du er privatperson eller del av en velforening eller et lag eller en forening. Det er bare å ta kontakt med oss!», oppfordrer Skretteberg entusiastisk.

Prosjektet er støttet av Nasjonalbiblioteket.