Sparebankstiftelsen Gran delte ut betydelig midler til lag og foreninger som en stimulans til å arrangere et gratis sosialt tilbud til barn og unge i bygda. Dette som en inspirasjon til igjen å kunne samles etter to år med pandemi.

Brandbu Idretsforening valget å arrangere Bif-dagen 21. mai med aktivitetstilbud i de fleste grenene våre, med gratis servering og stor fest på Brandbu Torg som en avslutning på dagen.

Vi kunne invitere til aktiviteter på friidrettsbanene, disc golf i Størenslunden, åpen svømmehall for alle fra babysvømming til helsebading, rulleski på torget, rulleskøyter ved rosendalsbanen, fotballaktiviteter på kunstgressbanen, elvepadling i Vigga igjennom sentrum og Raufoss e-sport hadde visning av hva e-sport er i Storstua. Selv om det var noe utrygt vær for alle uteaktiviteten hadde alle godt besøk og folk koste seg sammen med barna.

På torget hadde hovedlaget stand, sammen med ski og kajakkgruppa. Her ble det mye fin prat og informasjon om foreningen og alt vi jobber med.

Våre to meget driftige damer Jeanette Engen Nordvik og Hanne Stikbakke Kvåle, som sto for organisering og innkjøp til denne dagen, hadde ordnet med masse grillmat, vaffel, kaffe og annet drikke, som ble servert ved hjelp av Landsbyen Brandbu som stilte velvillig opp for oss denne dagen. Klovnen Juba var også på besøk og holdt en fin forestilling for både barn og voksne. DJ Rune Larsen sto for musikk og show som alle så ut til å storkose seg med. Aleksandersen Lyd & Lys sørget for at alle fikk den beste lyden.

Stor takk til alle som gjorde denne dagen mulig.

I fortsettelse av dagen blir det nå arrangert felles busstur til Bislett Games for å se blant annet vår egen Magnus Tuv Myhre på 5000 meter og vi leier Brandbu Kino til gratisforestilling med barnefilmer på programmet. Alle aktiviteter og tilbud er gratis for alle og som et resultat av gaven fra Sparebankstiftelsen Gran.

Brandbu Idretsforening vil fortsette sitt arbeid med et bredt tilbud til både barn, ungdom og voksne til en så lav deltakeravgift som mulig, og håper denne dagen og de aktivitetene vi har kunnet få til denne gangen har vært til inspirasjon og glede for både medlemmer og de som var på besøk.